Branilac Marka Šaranovića predlaže: Imovinom da jemči da neće pobjeći

Prema navodima optužnice, Marko Šaranović je 10. aprila 2011. godine u Budvi, zajedno sa NN licem ili više njih, umišljajno na podmukao način ubio Dragana Bećirovića
106 pregleda 9 komentar(a)
Marko Šaranović, Foto: Savo Prelević
Marko Šaranović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.11.2015. 15:05h

Branilac Marka Šaranovića optuženoga za ubistvo Dragana Bećirovića, predložio je juče u Višem sudu da se njegov klijent pusti na slobodu, uz jemstvo da do kraja krivičnog postupka da neće pobjeći.

U podnesku advokata Branislava Lutovca, piše da će se optuženi obavezati da se neće kriti do okončanja procesa, niti će bez odobrenja suda napuštati boravište.

Prema informacijama “Vijesti”, ponuđeno jemstvo vrijedno je 720.000 eura.

“Na ime jemstva, otac optuženog Marka, Miodrag Šaranović na ime gotovinskog iznosa daje 20.000 eura, koje bi odmah uplatio u sudski depozit. Takođe, nudi da se na ime jemstva, stavi hipoteka na sve njegove nepokretosti, upisane u posjedovnim listovima Grbe, Novo Selo i Spuž nadomak Danilovgrada, a koje se sastoje od ugostiteljskog objekta, porodične kuće i zemljišta površine 53.884 kvadrata, čija je ukupna vrijednost veća od 700.000 eura, što mogu potvrditi vještaci geodetske i građevinske struke”, saopštio je izvor “Vijesti”.

Prema navodima optužnice, Marko Šaranović je 10. aprila 2011. godine u Budvi, zajedno sa NN licem ili više njih, umišljajno na podmukao način ubio Bećirovića.

Kako piše, optuženi je pucao na Bećirovića u cilju stvaranja uslova za uspješno izvršenje naručenog ubistva i savladavanja eventualnih prepreka u vidu fizičkog otpora oštećenog lično i posredstvom drugih osoba. Šaranović je negirao krivicu.

Glavni pretres je zakazan za 3. decembar.

Bonus video: