Stanišić: Vjerujem da je hapšenje Medojevića bilo po zakonu, do nemira neće doći

"Kao predsjednik odbora za bezbjednost i odbranu žalim što se to desilo. Ne želim da ulazim u odluke ni Višeg suda, niti bilo kojeg državnog organa, to je njihov posao", kazao je Stanišić novinarima u Skupštini
84 pregleda 0 komentar(a)
Obrad Mišo Stanišić, Foto: Savo Prelević
Obrad Mišo Stanišić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.11.2018. 12:36h

Predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu, Obrad Stanišić, vjeruje da su državni organi, koji su uhapsili poslanika Demokratskog fronta (DF) Nebojšu Medojevića, radili po zakonu.

Medojević je sinoć uhapšen po nalogu Višeg suda.

Uprava policije je saopštila da je Medojević uhapšen oko ponoći po nalogu koji je izdao podgorički Viši sud u predmetu formiranom povodom tvrdnji o primanju i davanju mita.

"Kao predsjednik odbora za bezbjednost i odbranu žalim što se to desilo. Ne želim da ulazim u odluke ni Višeg suda, niti bilo kojeg državnog organa, to je njihov posao", kazao je Stanišić novinarima u Skupštini.

Kako je rekao, žao mu je što se to desilo poslije rasprave o Rezoluciji o Podgoričkoj skupštini.

"Hoću da vjerujem da su državni organi, posebno Viši sud po čijem nalogu je Uprava policije postupila, radili po zakonu, ako bilo ko ne radi po zakonu, treba da pred zakonom odgovara", smatra Stanišić.

Upitan da prokomentariše najave DF-a o građanskim nemirima, kazao je da je siguran da do toga neće doći.

Prema njegovim riječima, Crna Gora je stabilna država.

"Vjerujem da smo svi jednaki pred zakonom i ne vidim bilo kakvog razloga, ni povoda, niti to Crna Gora treba da dozvoli da dođe do bilo kakvih građanskih nemira", zaključio je Stanišić.

Bonus video: