Budućnost i Volej star sjutra otvaraju program, povratak Jankovića

1 komentar(a)
OK Budućnost, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
OK Budućnost, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 13.11.2015. 08:49h

Mečevi 3. kola Prve lige odbojkaša igraju se za vikend.

U subotu su na programu dva susreta, prvo će na teren ekipe Budućnosti i Volej stara, prošlosezonski rivali u polufinalu plej-ofa, koji svoj meč igraju od 14 časova u sali Gimnazije “Slobodan Škerović” u Podgorici.

Za Budućnost će u ovom meču debitovati Mirko Janković, nekadašnji srednji bloker Budućnosti, sa kojom je 2002. godine osvojio prvu titulu, tada u SR Jugoslaviji.

Nakon šest godina pauze, Janković je odlučio da se u 31. godini vrati na teren, i to u matičnom klubu.

“Nisam igrao aktivno šest godina, mislio sam da je to to što se tiče moga igranja odbojke. Međutim, nakon što sam igrao prošle sezone rekreativnu ligu, odlučio sam se da se vratim. Ovaj moj potez je prije svega pokušaj da pomognem mom matičnom klubu u ovim teškim trenucima i da pokušamo da mu vratimo onaj stari sjaj, kada je bio najbolji sportski kolektiv u Crnoj Gori”, rekao je Janković za sajt odbojka.me.

“Nekoliko igrača iz moje generacije, zajedno sa mnom, uključilo se da pomognemo klubu na svim osnovama, što finansijski, što u pronalaženju eventualnih sponzora, a evo sada i igrački. Trudimo se na sve načine, a potrebna nam je pomoć i ostalih ljubitelja odbojke u Podgorici, biznismena, svih onih koji su voljeli Budućnost dok je bila najbolja u Crnoj Gori”, dodao je Janković.

Takođe u subotu, od 16 časova u SC “Nikoljac” u Bijelom Polju sastaju se Jedinstvo i branilac trofeja Budvanska rivijera.

U nedelju “Topolici” u Baru igraju Bar volej i Sutjeska, sa početkom u 18 sati.

Bonus video: