Lažna dojava o bombi u Tivtu

Evakuisana je bila i zgrada Opštine Tivat iz koje su izašli svi zaposleni lokalne uprave
216 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.11.2015. 18:41h

Zbog anonimne prijetnje da je na Trgu magnolija u centru Tivta postavljena bomba.

Ekipa Kontradiverzione jedinice iz Podgorice nešto prije 13 časova završila je pretragu kompleksa na Trgu magnolija u Tivtu, zbog dojave o postavljenoj bombi. Ispostavilo se da je riječ o lažnoj prijetnji.

Informacija o navodno postavljenoj bombi javljena je jutros oko 9:30 sati, nakon čega su evakuisani svi poslovni i stambeni priostori u tom kompleksu. Evakuisana je bila i zgrada Opštine Tivat iz koje su izašli svi zaposleni lokalne uprave.

Policijski službenici iz Podgorice stigli su ranije u Tivat kako bi pretražili kompleks. Doveden je i posebno obučen pas za traženje eksploziva.

Prilazi Trgu magnolija su odblokirani i u gradu se normalno saobraća.

Prema nezvaničnim saznanjima, dežurna služba Odjeljenja bezbjednosti Tivat je u 9:26 časova primila je tefonski poziv i muški glas je tom prilikom uputio prijetnju da je na trgu postavljenja "eksplozivna naprava koja će eksplodirati u narednih 40 minuta".

Uprava policije: Dojava o postavljenoj bombi na Trgu magnolije bila lažna

Dojava o postavljenoj bombi na Trgu magnolije u Tivtu bila je lažna, saopšteno je iz Uprave policije.

Navodi se da je tim Uprave policije za protivdiverzionu zaštitu Uprave izvršio protivdiverzioni pregled Trga magnolije u Tivtvu i objekata pštine Tivat i hotela Magnolija.

"Nakon čega je utvrđeno da je dojava o postavljenoj bombi bila lažna", kaže se u saopštenju.

Kako su kazali, protivdiverzionim pregledom trga, više objekata i okoline nije detekovana bomba ili bilo koja druga eksplozivna naprava.

Iz policije su naveli da je dežurna služba Odjeljenja bezbjednosti Tivat danas, oko devet sati i 25 minuta, obaviještena putem telefona od nepoznat osobe da je na Trgu magnolije u Tivtu postavljena bomba.

"Službenici OB Tivat preduzimaju mjere i radnje na identifikovanju lica koja je uputilo ovaj poziv", navode iz policije.

Galerija

Bonus video: