BEZBJEDNOST LGBT ZAJEDNICE

Zaković se susreo sa specijalnim izaslanikom State Departmenta

Zeković je predstavio tekovine i rezultate rada Savjeta za gradjansku kontrolu rada policije na polju unapredjenja bezbjednosti LGBT zajednice i njene saradnje sa policijskom organizacijom
4 komentar(a)
Aleksandar Zeković, Foto: Savjet za građansku kontrolu rada policije
Aleksandar Zeković, Foto: Savjet za građansku kontrolu rada policije
Ažurirano: 05.11.2015. 17:50h

Predsjednik Savjeta za gradjansku kontrolu rada policije, Aleksandar Saša Zeković, susreo se danas, u Skupštini Crne Gore, sa Rendijem Berijem, specijalnim izaslanikom u Ministarstvu vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za ljudska prava LGBT osoba.

Zeković je predstavio tekovine i rezultate rada Savjeta za gradjansku kontrolu rada policije na polju unapredjenja bezbjednosti LGBT zajednice i njene saradnje sa policijskom organizacijom.

"Istaknuto je da Savjet podržava implementaciju vladine LGBT politike - Strategije za unapređenje kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori - cijeneći da je društveno prihvatanje direktno povezano sa bezbjednošću LGBT osoba. Savjet je izdao niz preporuka i ocjena prema Upravi policije a sa LGBT zajednicom u potpunosti dijeli mišljenje da bez daljih odlaganja treba uspostaviti Tim povjerenja policije i LGBT zajednice a Kontakt policijsku mrežu učiniti proaktivnijom i više efikasnom", navodi se u saopštenju.

Sagovornici su zajednilčki konstatovakli da je bezbjednost ključno i vodeće pitanje za LGBT zajednicu i svaki dalji razvoj.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ambasade SAD u Podgorici predvodjeni zamjenikom ambasadora Biksom Aliuom.

Preporučujemo za Vas