Tijana Blagojević u posljednjem kolu na prvoj tabli sa šampionkom

U posljednejm kolu Blagojević igra protiv Indijke Mi Mahalakšmi, koja je kolo prije došla do devet bodova i obezbijedila je zlatnu medalju
76 pregleda 1 komentar(a)
Tijana Blagojević, Foto: Šahovski savez Crne Gore
Tijana Blagojević, Foto: Šahovski savez Crne Gore
Ažurirano: 04.11.2015. 20:42h

Najbolja crnogorska šahistkinja, Tijana Blagojević, pred posljednje kolo Svjetskog prvenstva za mlade u grčkom Halkidikuju, nalazi se na diobi od četvrtog do sedmog mjesta sa sedam bodova.

U posljednejm kolu Blagojević igra protiv Indijke Mi Mahalakšmi, koja je kolo prije došla do devet bodova i obezbijedila je zlatnu medalju.

One će igrati na prvoj tabli, a Indijka će imati prednost početnog poteza. Blagojević će osim pobjede, trebati da se poklope i drugi rezultati kako bi mogla do medalje, pošto dvije rivalke imaju pola boda više nakon 10. kola.

Blagojević je nakon osmog gola imala medalju u džepu, jer je savladala Indijku Varšini, koja se nalazi na drugoj poziciji (7,5), ali je u 9. kolu izgubila od sjajne Uzbekistanke Nodirabegim Parpijeve, koje nema poraz u deset prethodnih duela i trenutno je treća sa 7,5 poena.

Bio je to jedini poraz Nikšićanke,koja je na Svjetsko prvenstvo došla kao jedna od favoritkinja, pošto je na Evropskom prvenstvu do 18 godina osvojila bronzanu medalju.

Bonus video: