Stanković: Ko misli da mu snaga leži u topuzu neće izbjeći odgovornost

Zamoljen da odgovori da li je tužilaštvo spremno da krivično procesura policiju zbog nedostavljanja izvještaja o mogućoj torturi nad građanima, Stanković je kazao „apsolutno“
0 komentar(a)
Ivica Stanković, Foto: Savo Prelević
Ivica Stanković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.11.2015. 18:46h

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković poručio je da ne bi preporučio bilo kome da ometa pravdu, naglašavajući da će biti ispitan svaki slučaj ukoliko je došlo do prekoračenje službene dužnosti policije tokom nedavnih protesta.

Upitan da li tužilaštvo u pokušaju otkrivanja identiteta policajaca, koji su moguće prekomjerno upotrijebili silu ima dobru saradnju sa policijom, Stanković je naglasio da u tome tužilaštvo ima proaktivan odnos i obavlja svoju zakonsku i ustavnu ulogu.

Tužilaštvo je odmah tražilo od policije prikupljanje svih obavještenja u vezi svih događaja u vezi sa protestima. Tužilaštvo će ispitivati svaki slučaj, gdje god postoji osnovi sumnje da je učinjeno krivično djelo za koje gonjenje preduzima po službnoj dužnosti. Tako i u ovom slučaju ukoliko se radi o prekoračenju službenih ovlašćenja. Nadam se da će svi državni organi i drugi, pružiti pomoć tužilaštvu u tom prvcu. Smatram da nije nikome nije cilj da državu Crnu Goru gura u zemlju bezakonja. Tužilaštvo će vršiti svoju zakonsku ulogu i neće dozvoliti da strada prvo, pravna država, pravna sigurnost, niti vladavina prava u Crnoj Gori. Bez obzira o kome se radilo u ovim događajima, bez obzira na položaj i moć ili ukoliko neko smatra da mu snaga leži u topuzu neće uspjeti da izbjegne odgovornost ukoliko se za to budu stekli zakonski uslovi. Ne bih preporičio bilo kome da ometa pravdu“, poručio je Stanković nakon svečanog otvaranja Dana državnih tužilaca, koji se održavaju u Bečićima.

Zamomoljen da odgovori da li je tužilaštvo spremno da krivično procesura policiju zbog nedostavljanja izvještaja o mogućoj torturi nad građanima, Stanković je kazao „apsolutno“.

„Kao što je javnost već obaviještena, tužilaštvo je omah regovalo i tražilo od policije prikupljanju obaviještenja u vezi svih događaja“, kazao je Staković.

Bonus video: