VDT: Softić je na potezu

"Tužilaštvo nije moglo doći do saznanja, odnosno prikupiti podatke i činjenice, koje bi upućivalo na osnovanost sumnje da je neko od ovih lica protiv kojih je vođena istraga, učinilo krivično djelo, za koje su se teretili“
1 komentar(a)
Tufik Softić, Foto: Jadranka Ćetković
Tufik Softić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 01.11.2015. 11:41h

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković kazao je da je u saznanju da je istraga o pokušaju ubistva novinara Tufika Softića obustavljena 28. oktobra, naredbom tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju.

"Istraga je obustavljena iz razloga što je nakon sprovođenja svih raspoloživih dokaza, Tužilaštvo našlo da iz provedenih dokaza ne proizilazi osnovana sumnja da su osobe protiv kojih je vođena istraga, učinili krivično djelo koje im je stavljeno na teret. Sa ovim slučaj nije okončan, može biti na potezu sud, ukoliko oštećeni iskoristi svoje zakonsko pravo da u roku od 30 dana preuzme gonjenje podnošenjem neposredne optužnice, pa bi sud bio na potezu da izvrši kontrolu da li je tužilaštvo pravilno i zakonito postupilo“, kazao je Stanković nakon svečanog otvaranja Dana državnih tužilaca Crne Gore koji se održavaju u Bečićima.

Upitan da li se ovim šalje poruka da će napadi na novinare ostati nekažnjeni, Vrhovni državni tužilac je kazao je da "ne bi to shvatio kao takvu poruku, s obzirom na to da je tužilaštvo učinilo sve sprovodeći sve raspoložive dokaze u ovom slučaju“.

"Tužilaštvo nije moglo doći do saznanja, odnosno prikupiti podatke i činjenice, koje bi upućivalo na osnovanost sumnje da je neko od ovih lica protiv kojih je vođena istraga, učinilo krivično djelo, za koje su se teretili“, istakao je Stanković.

Bonus video: