Lješković u ponedjeljak kod tužioca

Komandant SAJ-a će pričati o prebijanju Martinovića
94 pregleda 36 komentar(a)
Mijo Martinović, Foto: Savo Prelević
Mijo Martinović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.10.2015. 07:27h

Komandant Specijalne antiterorističke jedinice Radosav Lješković u ponedjeljak će odgovarati na pitanja tužioca o brutalnom prebijanju Cetinjanina Milorada Mija Martinovića.

Martinovića su nakon razbijanja protesta DF-a zvjerski pretukli pripadnici jedinice na čijem je Lješković čelu, a potom su razbili i njegov automobil.

Tužilaštvo je dan nakon prebijanja Cetinjanina otvorilo istragu o tom slučaju, ali se Lješković oglušio o njihov zahtjev da im dostavi “izvještaj o upotrebi sredstava prinude”, ali i druge podatke koji bi im pomogli u identifikaciji batinaša.

Iz Vrhovnog državnog tužilaštva, na čijem je čelu Ivica Stanković prije dva dana saopšteno je da su od načelnika CB Podgorica Jovice Rečevića tražili da identifikuju policajce koji su povrijedili Martinovića i oštetili njegov automobil, ali i da su slali urgenciju direktoru policije Slavku Stojanoviću.

Martinović je nakon prebijanja “Vijestima” ispričao da ga je 25 specijalaca tuklo rukama, nogama, palicama...

On je optužio vrh vlasti da je instruirao specijalce da ga pretuku.

Martinovićev advokat Velibor Marković nije potvrdio, ali ni demantovao da već postoje trojica osumnjičenih specijalaca za prebijanje njegovog branjenika.

“Postoje određena saznanja o tome ko su vinovnici napada na Martinovića, ali o tome u interesu istrage ne mogu ništa da govorim”, kazao je Marković ranije.

Bonus video: