Jasavić: Policija ne smije ignorisati zahtjeve Tužilaštva

"Crna Gora je dio Evrope i državni organi na kršenje ljudskih prava ne smiju držati glavu u pijesku, već moraju efikasno i odgovorno reagovati. Govoriti o evropskim vrijednostima, a ponašati se suprotno od civilizovanog svijeta, neprihvatljivo je za Pozitivnu Crnu Goru", kazala je Jasavić
71 pregleda 13 komentar(a)
Azra Jasavić, Foto: Pozitivna Crna Gora
Azra Jasavić, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 30.10.2015. 16:52h

Poslanica Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić kazala je da ova partija traži od policije da pokaže kooperativnost sa Tužilastvom i što hitnije dostavi izvješataj o upotrebi sredstava prinude, kako bi se razotkrili i procesuirali odgovorni u slučaju policijske torture nad Mijom Martinovićem i drugim građanima.

Jasavić je dodala da Pozitivna podržava najnovije aktivnosti Tužilaštva i da očekuje konkretne rezultate.

"U ovom trenutku potrebna je efikasna i djelotvorna akcija državnih organa po pitanjima policijske torture, jer nas u suprotnom očekuju postupci pred Evropskim sudom za ljudska prava i slobode, odakle su nas nedavno upozorili na zatvorsku torturu u slučaju Nikezić-Milić protiv Crne Gore i kršenje ljudskih prava. U tom pravcu najveća odgovornost je na policiji i tužilaštvu, koji moraju razriješiti dileme o grupacijama koje su podstrekavale nerede širom grada kao i ispred Vlade Crne Gore.

Jasavić je kazala da će ponovno ćutanje državnih organa u slučajevima policijske torture poslati poruku građanima i evropskim partnerima da Crna Gora nije ništa naučila o zabrani torture, neprimjerene za demokratska društva, što je loš znak na putu ka evroatlanskim integracijama.

"Crna Gora je dio Evrope i državni organi na kršenje ljudskih prava ne smiju držati glavu u pijesku, već moraju efikasno i odgovorno reagovati. Govoriti o evropskim vrijednostima, a ponašati se suprotno od civilizovanog svijeta, neprihvatljivo je za Pozitivnu Crnu Goru", zaključila je Jasavić

Bonus video: