Tijana Blagojević trenutno na diobi 3. mjesta

0 komentar(a)
Svjetsko prvenstvo za mlade, šah, Foto: Šahovski savez Crne Gore
Svjetsko prvenstvo za mlade, šah, Foto: Šahovski savez Crne Gore
Ažurirano: 30.10.2015. 15:01h

Na Svjetskom prvenstvu u šahu za mlade koje se igra na Halkidikiju, u Grčkoj, danas je slobodan dan.

Nakon pet, u konkurenciji igračica do 18 godina, Tijana Blagojević je trenutno na diobi trećeg mjesta, sa još sedam šahistkinja.

Tijana je uknjižila četiri poena, odnosno tri pobjede i dva remija, a u sljedećem kolu, sa crnim figurama, sastaje se protiv Poljakinje Voznijak.

"Od Tijane očekujemo da do posljednjeg kola bude u borbi za sam vrh i da možda donese još jednu medalju u Crnu Goru", navodi se u saopštenju Šahovskog saveza Crne Gore.

Marko Vučković, u kategoriji do 12 godina, sakupio je 3,5 poena, i u konkurenciji 212 učesnika se u grupi od 19. do 46 mjesta.

"Marko ima ostvareni prefomans rejting koji je znatno viši od njegovog. Nakon odlične igre u Prvoj ligi, gdje je bio najuspješniji učesnik, od Marka se i očekivala dobra igra i dobar rezultat. Tijana i Marko su jedini naši igrači koji se nalaze u gornjem dijelu tabele. Andrej Šuković, takođe, igra dobro i realno je očekivati da se nađe u sredini tabele u izuzetno jakoj konkurenciji do 16 godina. Igra i rezultati ostalih naših predstavnika varira od kola do kola. Ovo je za njih izuzetna prilika za sticanje iskustva u najjačoj konkurenciji", dodaje se u saopštenju Šahovskog saveza Crne Gore.

Bonus video: