Kotoranin osumnjičen za zelenašenje i ugrožavanje sigurnosti

"Lira" je deveta policisjka akcije u u okviru obavještajnog projekta „Loan“
20 komentar(a)
hapšenje, Foto: Shutterstock
hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.10.2015. 16:28h

Kotorska polcija je u koordinaciji i po nalogu Tužilaštva, u okviru akcije "Lira", uhapsila L.B. (51) iz Kotora, zbog sumnje da je počinio krivično djelo zelenaštvo i ugrožavanje sigurnosti.

"Policijski službenici su prikupili dokaze koji upućuju na osnov sumnje da je L.B, 28. maja 2015. godine počinio krivično djelo za koje se sumnjiči na način što je dao D.P. iz Kotora na zajam novac u određenom iznosu uz tzv. zelenašku kamatu u iznosu od 15%, ugovarajući pri tom za sebe nesrazmjernu imovinsku korist. Usljed nemogućnosti D.P. da vrati pozajmljeni novčani iznos, L.B. je putem SMS poruka uputio niz riječi prijeteće sadržine koje su kod oštećenog izazvale osjećaj ugroženosti. Osumnjičeni L.B. je, po nalogu Osnovnog državnog tužioca u Kotoru, uz krivičnu prijavu priveden, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo zelenaštvo a u vezi sa KD ugrožavanje sigurnosti", navodi se u saopštenju Uprave policije.

"Lira" je deveta policisjka akcije u u okviru obavještajnog projekta „Loan“ u kojem Sektor kriminalističke policije vrši istraživanje prema više osoba i grupa za koja postoje saznanja da vrše krivična djela zelenaštvo.

Uprava polcije podsjeća da su u okviru projekta realizovane policijske akcije: „Sova”, "Procenat”, "Kapara”, "Tornado“, "Green five“, "Depozit“, "Koko“ i "Bruni“, te da je kroz ove predmete ukupno plasirano preko 730.000 eura.

Tužilačko – policijske aktivnosti u okviru obavještajnog projekta „Loan“ se nastavljaju, saopšteno je.

Bonus video: