Rođendanski poklon programi

“Iako smo planirali da u okviru novembarskog programa organizujemo Festival tolerancije, upravo sam sad dobila potvrdu da koorganizatori ovog događaja se plaše da dođu u Crnu Goru zbog aktuelnih dešavanja u Podgorici, pa smo isti odložili za maj"
0 komentar(a)
Snežana Burzan
Snežana Burzan
Ažurirano: 28.10.2015. 17:25h

Preko šesdeset različitih događaja obilježiće novembar u Kulturno-informativnom centru “Budo Tomović”, gdje će se tokom narednog mjeseca skupljati pripadnici svih generacija.

"Tokom novembra vidjećete rezultate našeg rada i pregovora, a ono na šta sam posebno ponosna je što smo uspjeli da pripremimo kvalitetan program. Obilježićemo neke značajne datume među kojima su proslava međunarodnog Dana studenata i rođendan KUD-a 'Željezničar'. Kako ove godine slavimo 50 godina od osnivanja KIC-a, ovog mjeseca ćemo u tu čast imati pet rođendanskih poklon-programa među kojima su 4. novembra besplatan kurs crnogorskog ora, šahovski turnir za poznate, dok će posljednji dan novembra biti u znaku učenika Muzičke škole 'Vasa Pavić' koji će za tu priliku održati koncert kamerne muzike, dok će u sali DODEST biti odigrana monodrama “Pijanista”, pohvalila se Snežana Burzan, direktorica KIC-a. Ona je istakla da je pokrenuti i dramski segment - Crnogorska amaterska scena (CAS) u okviru kojeg će biti prikazane predstave amaterskih pozorišta iz Kolašina, Kotora i Berana.

“Iako smo planirali da u okviru novembarskog programa organizujemo Festival tolerancije, upravo sam sad dobila potvrdu da koorganizatori ovog događaja se plaše da dođu u Crnu Goru zbog aktuelnih dešavanja u Podgorici, pa smo isti odložili za maj”, potvrdila je Burzan.

I muzički program biće raznovsan, pa će tako 13. novembra u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” koncert održati švedski gitarista Johanes Moler, koji će dan ranije u KIC-u imati i majstorski kurs. Pripremljeno je i Veče indijske muzike, omažMilanu Mladenoviću, dok će se sa studentskim radijom “Krš” organizovati promocija novog albuma beogradskog sastava “Stray Dog”.

Informativno-edukativni program će biće u znaku promocije prvog zbornika poezije i proze, a biće obilježeno i veče revolucionarne poezije koje KIC oranizuje u saradnji sa Savezom udruženja boraca NOR-a.

Za ljubitelje izložbi, u novembru će biti oranizovane dvije i to “Podvodni svijet” Irvina Masličića i “Odluka” Ane Grujičić, a veliki dio programa čine i predstave Gradskog pozorišta.

“Ono što mi je posebno drago je što su ljudi počeli da planiraju svoje slobodno vrijeme prema našem programu”, kazala je Burzan.

Filmska revija posvećena Kluniju i Dani meksičke kulture

Filmski program će u narednom mjesecu karakterisati “ekskluzivnost i kvalitet”, pa će od 16. do 19. novembra birti prikazani filmovi Džordža Klunija.

“Dobar glas daleko se čuje, pa su tako i ambasade koje nemaju predstavništa u Crnoj Gori tražile da sarađuju sa nama. Jedna od njih je i ambasada Meksika, sa kojom ćemo raditi Dane meksičke kulture i prikazati četiri filma, dok ćemo sa Italijanskom ambasadom raditi Sudfestival i prikazati tri njihova filma”, istakao je Miško Popović, urednik filmskog programa KIC-a “Budo Tomović”.

Bonus video: