Pare od kandidata za polaganje vozačkih ispita stavljao u džep?

Nikolić se tereti da je u periodu od 1. aprila 2010. do 7. marta 2015. godine nezakonito pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 139.786 eura
440 pregleda 0 komentar(a)
autoškola (Novina)
autoškola (Novina)
Ažurirano: 26.10.2015. 20:02h

Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću podnijelo je optužni predlog protiv bivšeg direktora Auto moto društva Zeleni signal Ivana Nikolića zbog sumnje da je počinio produženo krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Nikolić se tereti da je u periodu od 1. aprila 2010. do 7. marta 2015. godine nezakonito pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 139.786 eura.

U optužnom predlogu objašnjava se da je novac uzeo od kandidata koji su uplatili za polaganje vozačkih ispita, kao i na račun pozajmica od strane vlasnika Zelenog signala Dragana Lučića.

Krivičnu prijavu protiv Nikolića podnio je vlasnik upravo Lučić, nakon što je osnovni državni tužilac u Nikšiću sproveo istragu i angažovao vještaka ekonomsko-finansijske struke.

Poslije uvida vještaka u poslovnu dokumentaciju društva, Nikoliću je stavljeno na teret to krivično djelo.

Ročište je trebalo da se održi prije par dana, ali je odloženo je zbog Nikolićevog zdravstvenog stanja.

On je “Vijestima” kazao da ne želi da komentariše optužbe iz optužnog predloga, ali i da je uvjeren da će tokom sudskog postupka pokazati da je riječ o neistinama.

Bonus video: