Ranitović nastupa sjutra, crnogorski paraolimpijski posjetili "ASPIRE sportsku akademiju"

53 pregleda 1 komentar(a)
Crnogorski paraolimpijci, Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore
Crnogorski paraolimpijci, Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore
Ažurirano: 24.10.2015. 11:40h

Crnogorski paraolimpijac Miloš Ranitović nastupiće sjutra (start je planiran oko 9.40 časova) u skoku u vis na atletskom prvenstvu svijeta za osobe sa invaliditetom u Dohi. Ranitović se takmiči u klasi F 12, osobe sa oštećenjem vida.

Njegov lični rekord u toj kategoriji iznosi 170 centimetara.

U toj kategoriji prijavljeno je pet takmičara, po dva Bjelorusa Sirhei Burduku i Ihar Fartunu i Rusa, Andrij Šaško i Aleksander Sorokin.

Ranitović će biti drugi crnogorski sportista koji će nastupiti u Dohi, nakon što je Marijana Goranović bila sedma u bacanju diska.

Goranović i Radmilo Baranin u ponedjeljak će nastupiti u bacanju kugle.

Inače, na poziv poznatog hrvatskog atletskog stručnjak Ivice Jakeljića, crnogorska atletska paraolimpijska reprezentacija je iskoristila slobodan dan na Svjetskom prvenstvu u Dohi da obiđe čuvenu "ASPIRE sportsku akademiju", jednu od najboljih na svijetu, saopšteno je danas iz Paraolimpijskog komiteta Crne Gore.

"Jakeljić, koji posljednju godinu radi na akademiji iz koje je potekao i jedan od najboljih skakača u vis svih vremena, Barsim, omogućio je našem Milošu Ranitoviću da tonizaciju pred sjutrašnji nastup u skoku u vis odradi u nestvarnim uslovima Aspajera. Trener našeg paraolimpijca, poznati srpski stručnjak Obradović je održao jedan trening sa skakačima u dalj", navodi se u saopštenju Paraolimpijskog komiteta Crne Gore.

Bonus video: