TRI GRUPACIJE

Oglasila se policija: Demonstranti su htjeli da uđu u Skupštinu?!

58 pregleda 256 komentar(a)
Podgorica protesti, Foto: Savo Prelević
Podgorica protesti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.10.2015. 22:54h

Uprava policije se oko ponoći oglasila oko protesta u Podgorici i saopštila da su demonstranti pokušali da nasilno uđu u Skupštinu Crne Gore?!

"Večeras su tri grupacije od više stotina lica na tri lokacije u Podgorici pokušale da probiju policijske kordone kako bi nasilno ušle u Skupštinu Crne Gore, kojom prilikom su policijske službenike gađali kamenicama, flašama i drugim predmetima. Ova lica su na jednoj od ovih lokacija na policijske službenike bacila suzavac", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Danas je na uglu ulice Slobode i bulevara Svetog Petra Cetinjskog oko 20 časova došlo do sukoba policije i demonstranata predvođenih vođama Demokratskog fronta, a policija je bacala i šok bombe i suzavac kako bi rastjerala okupljene. Tom prilikom su povrijeđeni i potpredsjednik Skupštine Branko Radulović i poslanik Nebojša Medojević.

"Policijski službenici su u sva tri slučaja brzom i efikasnom intervencijom spriječili ove grupacije u tim namjerama. Službenici policije su, s obzirom da su se za to stekli zakonski uslovi, tom prilikom upotrijebili sredstva prinude – fizičku snagu i službenu palicu, dok su hemijska sredstva upotrijebljena na lokaciji gdje je na policiju prethodno bačen suzavac", navode iz policije.

Prema policiji, četiri policijajca su povrijeđena, a privedeno je 15 osoba.

"Prva lokacija na kojoj je oko 19,45 časova došlo do pokušaja probijanja policijskog kordona je u ulici Slobode, u blizini križanja sa Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog. Na tom mjestu je grupacija od oko 250 lica, predvođena poslanicima Demokratskog fronta, policijske službenike gađala kamenicama, flašama i drugim predmetima i pokušala da probijanjem kordona nasilno uđe u objekat Skupštine. Upravo na ovoj lokaciji na policiju je bačen suzavac, nakon čega je policija intervenisala i upotrijebila sredstva prinude – fizičku snagu,  službenu palicu i hemijska sredstva. Druga grupacija od oko 150 lica je na isti način i u istoj namjeri pokušala da probije policijski kordon iz pravca Sat kule, na mostu Braće Zlatičanina. Treća grupacija je iz pravca ulice Bratstva i jedinstva i Marka Milljanova, kod hotela Hillton, takođe na isti način pokušala da probije policijski kordon. Sve ove grupacije su razbijene policijskom intervencijom. Osim pokušaja probijanja policijskog kordona, jedan dio ovih lica je i polomio nekoliko izloga radnji u ulici Slobode.O događajima je upoznat nadležni tužilac koji će se izjasniti o pravnoj kvalifikaciji", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas