"UPOTRIJEBILI SREDSTVA PRINUDE"

UP: Netačno je da je Raičević „brutalno pretučen“ u policijskom vozilu

Dodali su da je novinar DAN-a Dražen Živković priveden Sudu za prekršaje takođe zbog prekršaja iz čl. 12 Zakona o javnom redu i miru
6 komentar(a)
Gojko Raičević, Foto: Screenshot (YouTube)
Gojko Raičević, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 17.10.2015. 19:01h

Uprava policije saopštila je da su novinar DAN-a Dražen Živković i urednik portala in4s Gojko Raičević su, zajedno sa ostalim učesnicima javnog okupljanja, privedeni zbog toga što su se više puta oglušili o izdata policijska naređenja na mjestu pružanja asistencije Komunalnoj policiji. 

"Novinarska profesija ovih lica nije povezana sa njihovim privođenjem. Oni su privedeni kao građani okupljeni na mjestu održavanja javnog skupa, zbog nepoštovanja zakona, odnosno nepostupanja po naređenju ovlašćenih policijskih službenika", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz Uprave policije su saopštili da je netačno da je Gojko Raičević „brutalno pretučen“ u policijskom vozilu.

"Policijski službenici su, kao što je već saopšteno, prilikom privođenja 11 lica, među kojima je bio i Raičevič, s obzirom da su se stekli zakonski uslovi za to, upotrijebili sredstva prinude. Raičeviću je, prije privođenja Sudu za prekršaje, pružena medicinska pomoć u medicinskoj ustanovi gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede. Nakon pružanja medicinske pomoći, Raičević je priveden Sudu za prekršaje zbog počinjenog prekršaja iz čl. 12 Zakona o javnom redu i miru. Po saslušanju u Sudu, Raičević je pušten da se brani sa slobode", kazali su iz Uprave policije.

Dodali su da je novinar DAN-a Dražen Živković priveden Sudu za prekršaje takođe zbog prekršaja iz čl. 12 Zakona o javnom redu i miru.

"Nakon saslušanja i on je pušten da se brani sa slobode", kazali su iz Uprave policije.

Preporučujemo za Vas