Uhapšen osumnjičeni za bacanje stolice na policajce tokom protesta

Dodaje se da će Nikšićanin, uz krivičnu prijavu, biti priveden zamjeniku osnovnog državnog tužioca u Podgorici
80 pregleda 0 komentar(a)
protest, stolica, Foto: Screenshot (YouTube)
protest, stolica, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 05.10.2015. 14:17h

Podgorička policija uhapsila je M.V. (34) iz Nikšića, koji je, kako se sumnja, prije dvije večeri bacio stolicu u pravcu kordona policijskih službenika ispred Skupšine Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije, sumnja se da je M.V. 3. oktobra, oko 23 časa, sa mjesta gdje se održava javno okupljanje u organizaciji Demokratskog fronta u Podgorici, "u pravcu policijskih službenika iz mase bacio stolicu koja je pogodila jednog policijskog službenika, nanijevši mu lakše tjelesne povrede".

"Policijski službenici su, odmah po događaju, preduzeli aktivnosti na identifikovanju ovog lica. O događaju je upoznat zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici. Na licu mjesta je izvršen uviđaj. Operativno – taktičke mjere i radnje koje su policijski službenici preduzeli dovele su do idenititeta M.V. i njegovog lišenja slobode", piše u saopštenju UP.

Dodaje se da će Nikšićanin, uz krivičnu prijavu, biti priveden ZODT u Podgorici, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Bonus video: