Tužilaštvo: Šuković nije ugrožavao Duška Markovića

Šuković je prvi policijski funkcioner koji je najjasnije do sada optužio potpredsjednika Vlade Duška Markovića i bivšeg šefa policije Veselina Veljovića da su akteri predmeta o mojkovačkoj kriminalnoj grupi koja se navodno bavila švercom cigareta
73 pregleda 25 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.10.2015. 13:37h

Tužlaštvo je odbacilo krivičnu prijavu protiv policajca Predraga Šukovića za ugrožavanje bezbjednosti potpredsjednika Vlade Duška Markovića.

"Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici donijelo je rješenje kojim se odbacuje krivična prijava Centra bezbjednosti Podgorica od 05. 08. 2015. godine, podnesena protiv P. Š., zbog krivičnog djela - ugrožavanje sigurnosti, jer u njegovim radnjama nijesu ostvareni svi bitni elementi bića prijavljenog, kao ni drugog krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti.

Krivičnom prijavom Centra bezbjednosti Podgorica P.Š., službenik Uprave policije, prijavljen je da je u periodu od 08.05.do 07.06.2015. godine, na on-line portalu ND “Vijesti”, sa svog korisničkog naloga “Boss”, postavljao komentare na različite novinske članke kojima je prijetio potpredsjedniku Vlade, D. M.", piše u saopštenju Vrhovnog državnog tužilaštva.

Šuković je prvi policijski funkcioner koji je najjasnije do sada optužio potpredsjednika Vlade Duška Markovića i bivšeg šefa policije Veselina Veljovića da su akteri predmeta o mojkovačkoj kriminalnoj grupi koja se navodno bavila švercom cigareta.

Šuković je u istrazi kazao da nikako nije namjeravao da prijeti Markoviću i da slučaj tumači kao pritisak Markovića i bivšeg šefa policije Veselina Veljovića zbog istraga koje je kao šef Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije vodio u vezi sa navodnim švercom cigareta iz fabrike u Mojkovcu.

Bonus video: