Numanovićevom vozaču četiri mjeseca zatvora

Sud je izrekao minimalnu kaznu zatvora, uzevši u obzir činjenice da nije ranije osuđivan, da je oženjen i otac maloljetne djece
76 pregleda 81 komentar(a)
Suad Numanović auto, Foto: Vesko Belojević
Suad Numanović auto, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 02.10.2015. 09:57h

Edin Hamzić, vozač ministra za ljudska i manjinska prava Suada Numanovića, osuđen je na četiri mjeseca zatvora, navodi se u presudi koju je danas izrekla sutkinja Željka Jovović.

Vozač je osuđen na po tri mjeseca zatvora za obje tačke optužnice falsifikovanja isprava. Međutim, izrečena je jedinstvena kazna zatvora od četiri mjeseca.

U obrazloženju, sutkinja je kazala da je utvrđeno da je dokazana krivica na osnovu, između ostalog, iskaza okrivljenog i svjedočenja Numanovića.

Sud je izrekao minimalnu kaznu zatvora, uzevši u obzir činjenice da nije ranije osuđivan, da je oženjen i otac maloljetne djece.

Hamzić tvrdi da je mijenjanjem registarskih tablica na službenom automobilu, koji koristi ministar, samo želio da zaštiti državnu imovinu, ali i svoj i ministrov život.

Tvrdio je i da nije znao da je zabranjeno mijenjati registarske oznake dok je vozilo parkirano, jer, kako tvrdi ono nije korišćeno u vožnji sa lažnim tablicama.

“ Od kad je Numanović bio učesnik parade ponosa nastale su štete na vozilu, nalazio sam polomljena jaja na haubi,kola su bila ispisana sprejom, bušene su gume. Bojao sam se da neko ne baci eksploziv, nisam znao kako drugačije da zaštitim vozilo, a nisam htio da kažem ministru, jer sam se bojao da ne ostanem bez posla”, ispričao je Hamzić.

Ministar Numanović priznao je juče da je znao da je njegov vozač mijenjao tablice na službenom automobilu koji koristi, objašnjavajući da je to “prosto prećutao, jer nije mislio da je to ništa strašno”.

Bonus video: