Novi Sad: Plakati Srđe Dragovića u finalu

Dragović je apsolvent na Fakultetu likovnih umjetnosti Cetinje, smjer grafički dizajn-grafičko oblikovanje knjige, u klasi Suzane Pajović
0 komentar(a)
Plakati, Srđa Dragović, Foto: Dragana Šćepanović
Plakati, Srđa Dragović, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 27.09.2015. 23:01h

Plakati Srđe Dragovića za predstave Kolašinskog pozorišta: ''Avionspotting'' i ''Klinč'', kao i plakati za festival alternativnog teatra ''Korifej'' i manifestaciju ''Udahni Kolašin'', ušli su u finale konkursa za dizajn plakata međunarodne konferencije PDP (Print Design Photography) koja se sedmi put održava u Novom Sadu.

Plakat za najnoviju predstavu ''Klinč'' osvojio je drugo mjesto u kategoriji grafičkog dizajna. Samostalna izložba Srđe Dragovića, pod naslovom ''CIP - Crtež, Ilustracija, Plakat'' u obliku male retrospektive najnovijih radova, biće otvorena u nedjelju, 4. oktobra u ORIS - Kući arhitekture u Zagrebu.

Dragović je apsolvent na Fakultetu likovnih umjetnosti Cetinje, smjer grafički dizajn-grafičko oblikovanje knjige, u klasi Suzane Pajović.

Bavi se ilustracijom, plakatom, infografikom, slobodnim crtežom, stripom, istraživanjem u oblasti istorije i teorije dizajna, amaterski glumom, po potrebi i plesom. Studijski je boravio na državnom univerzitetu u Minesoti, SAD.

Izlagao je samostalno i kolektivno.

Za sebe kaže da živi u Kolašinu na Cetinju, u Podgorici i Sutomoru. I da je''nagrađivan i nagrđivan''.

Bonus video: