Crnoj Gori organizacija Balkanskog šampionata u polumaratonu 2016.

0 komentar(a)
Kongres Balkanske atletske federacije, Foto: Atletski savez Crne Gore
Kongres Balkanske atletske federacije, Foto: Atletski savez Crne Gore
Ažurirano: 26.09.2015. 08:32h

Crna Gora će biti domaćin prvenstava Balkana u polumaratonu za muškarce i žene, 30. oktobra 2016. godine, odlučeno je na Balkanskom atletskom kongresu u Vršcu, najmasovnijem do sada, uz učešće 15 predsjednika i generalnih sekretara atletskih saveza.

Dobromir Karamarinov ponovo je izabran za predsjednika Balkanske atletske federacije, za potpredsjednika su izabrani Slobodan Branković, generalni sekretar Atletskog saveza Srbije i generalni Sekretar Turske atletske federacije, Fahredim Jildit.

Za člana izvršnog odbora Balkanske Atletske Federacije izabran je i predsjednik Atletskog Saveza Crne Gore Milorad Vuletić.

“Tokom boravka na Kongresu predsjednik Milorad Vuletić obavio je razgovore sa predsjednikom Svjetske atletske federacije Sebastijanom Kouom, prvim zamjenikom Sergej Bubkom, predsjednikom Evropske atletske federacije Svenom Arnenom Hansenom, kao i predsjednikom Balkanska Atletske Federacije Dobromirom Karamarinovim, koji su pokazali veliko interesovanje oko izgradnje atletske staze u Podgorici. Odlučeno je da Podgoricu od 23. do 25.oktobra posjete prvi čovjek Evropske atletikske federacije Sven Arnen Hansen i predsjednik Balkanske federacije Dobromir Karamarinov”.

“Posebno je izražena zainteresovanost svih strana u razgovoru da Podgorica konačno dobije stazu, a interesovanje je iskazalo i Ministarstvo sporta i omladine Srbije, da kroz zajedničke projekte nakon izgradnje atletskog stadiona dođe do valorizacije tog objekta u Podgorici, uz organizovanje zajedničkih kampova dvije zemlje kao i pripremama najkvalitetnijih sportista posebno u Podgorici u zimskom periodu, zbog izvanredne klime, kao i edukacije stručnjaka i organizovanja raznih stručnih seminara u cilju daljeg unapređenja i razvoja atletskog sporta čitavog regiona”, navodi se u saopštenju ASCG:

Kao 16. član Balkanske Atletske Federacije primljen je Izrael, a odlučeno da je se krajem septembra naredne godine u Tel Avivu održi sljedeći Kongres Balkanske atletske federacije.

Između ostalih, kongresu su prisustvovali predsjednik Svjetske atletske federacije Sebastijan Kou, prvi potpredsjednik Sergej Bubka, predsjednik Evropske Atletske Federacije Seven Arne Hansen…

Osim Vuletića, ispred ASCG, na Kongresu je bio i generalni sekretar Milan Madžgalj.

Bonus video: