Priča o prirodi, zemlji i mjestima koja živimo

Kavarić će se venecijanskoj publici predstaviti sa 15 radova iz opusa “Thirteen shades of birds”
155 pregleda 0 komentar(a)
Kavarić, ulje na platnu, Foto: Svetlana Mandić
Kavarić, ulje na platnu, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 21.09.2015. 07:14h

Izložba slika crnogorskog umjetnika Nebojše Kavarića, u organizaciji londonske “Galerije 106”, biće otvorena sjutra veče u Palati “Ca' Zanardi” u Veneciji.

“Izložba koja se održava za vrijeme 56-og Venecijanskog bijenala biće otvorena do 28. septembra, organizovana je u saradnji sa Venece Art House i Ca'Zanardi u sklopu programa ‘Prekriveni identiteti’.

Slike će imati priliku da vidi ne samo lokalna, nego i internacionalna publika koja u to vrijeme dolazi da posjeti Veneciju mahom zbog bijenala”, kazala je Dušanka Marsenić, direktorica “Galerije 106”.

Kavarić će se venecijanskoj publici predstaviti sa 15 radova iz opusa “Thirteen shades of birds”, rađenih tehnikom ulje na platnu.

“Svoju inspiraciju Kavarić obično nalazi u životu koji ga okružuje. Iako samo naizgled, svijet u njegovim slikama prikazuje se kao ‘statičan’, ali koristeći dobro uravnotežene boje i pažljivim odabirom objekta umjetnikove pažnje, on postiže da se stvori osjećaj sklada i pripadnosti. Njegova umjetnička djela pripovjedaju priču o prirodi, zemlji i mjestima u kojima živimo, a koja imaju značajan uticaj na naše živote, kao i mjesta u kojima smo ostvarili uspomene”, istakla je Marsenić, koja je zajedno sa Andreom Čenelato, kustos izložbe.

Kavarić, koji prvi put samostalno izlaže u Veneciji, do sada je samostalno izlagao u Crnoj Gori, Italiji, Hrvatskoj, Austriji, Belgiji, Francuskoj, a učestvovao je na mnogim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

“Galerija 106” je prethodne sedmice, takođe u Veneciji, organizovala izložbu Selme Đečević koja se predstavila sa 16 radova u kombinovanoj tehnici iz opusa “Barbi, LA religija postmoderna”.

Bonus video: