Osumnjičeni za napad na radnika obezbjeđenja KCCG opet uhapšen pa pušten

113 pregleda 6 komentar(a)
Klinički centar Crne Gore, Foto: Vijesti
Klinički centar Crne Gore, Foto: Vijesti
Ažurirano: 19.09.2015. 13:54h

Podgorička policija uhapsila je S.Š. (40) iz Podgorice zbog sumnje da je 12. septembra fizički napao S.P. radnika obezbjeđenja Kliničkog centra Crne Gore.

On je nakon saslušanja kod zamjenika Osnovnog državnog tužioca pušten da se brani sa slobode.

"Službenici CB Podgorica su ovo lice identifikovali i lišili slobode istog dana, 12. septembra, ubrzo nakon prijave događaja, o čemu je upoznat i nadležni tužilac koji je naložio da se od S.Š. uzme izjava i da se ovo lice pusti, te da se prikupe potrebna obavještenja i činjenice, što je policija i uradila. Nadležni tužilac se juče izjasnio o kvalifikaciji događaja, te je stoga S.Š. ponovo sinoć lišen slobode i danas predat tužiocu", saopšteno je iz Uprave policije.

Radnik obezbjeđenja Kliničkog centra u Podgorici je 12. septembra telefonom prijavio Dežurnoj službi CB Podgorica da je nepoznato lice u prostorijama ovog objekta fizički napalo njegovog kolegu S.P. te da je nakon toga otišao.

S.Š. je 20-ak minuta nakon prijave uhapšen. Oštećeni S.P. je zbog zadobijenih povreda zadržan u Kliničkom centru na posmatranju.

"O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, koji se naložio da se od S.Š. uzme izjava, da se lice nakon toga pusti bez zadržavanja, te da se dalje upozna o tome kada se konstatuju povrede S.P. i kada S.P. podnese CB Podgorica prijavu u pisanoj formi. Oštećeni S.P. je, 16. septembra, pristupio u CB Podgorica i od njega je u pisanoj formi uzeta izjava na okolnosti događaja koja je proslijeđena ZODT".

Zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici se izjasnio da se u događaju stiču elementi bića krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, nakon čega je policija sinoć uhapsila S.Š.

Osumnjičeni S.Š. je danas, zbog osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, uz krivičnu prijavu priveden ZODT u Podgorici, koji ga je nakon saslušanja pustio da se brani sa slobode.

Bonus video: