Igor Les 28. nakon prvog dana Svjetskog kupa

0 komentar(a)
Les, Foto: Privatna arhiva
Les, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 16.09.2015. 16:18h

Crnogorski jedriličar Igor Les zauzima 28. mjesto u ukupnom poretku nakon prvog dana (dva jedrenja) na Svjetskom kupu u kineskom Kingdau, poznatom olimpijskom centru.

"Prvu regatu jedrio je jako dobro među prvih 20, sve do zadnje krme, gdje ga je izdao vjetar i izgubio je 10 mjesta, i zauzeo 29. mjesto. U drugoj regati imao je jako loš start, ali se uspješno probijao i ušao u cilj kao 17.”, navodi se u saopštenju Jedriličarskog kluba Delfin, čiji je Les član.

Jedrilo se po vjetru 8-10 čvorova, sa kurentom od 25 metara u minutu.

"Jako teški uslovi, tako da je teško predvidjeti šta će biti do kraja, ali je ovo svakako dobro iskustvo za nas. Idemo dalje, u nadi da će sjutra još bolje odjedriti i popraviti plasman", rekao je Ilko Klakor, trener Igora Lesa.

U generalnom plasmanu na prvom mjestu je Sju Tompson sa Djevičanskih ostrva, ispred Belgijanca Vilijama De Smeta i Francuza Žana Baptista Bernaža.

Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović, dvostruki šampion Svjetskog kupa u Kingdau (prvi favorit i ove godine), je nakon prvog jedrenja bio prvi, ali je u drugom, po datim uslovima, završio kao 27. te u ukupnom poretku zauzima 12. mjesto.

Bonus video: