"DRŽAVNI UDAR"

Milić određen pritvor, odbrana tražila izuzeće Šoća zbog fotografisanja intimnih djelova optužene

"Skinuta sam i fotografisana mobilnim telefonom. Suprotno zakonu ovdje se naširoko i debelo elaborila o promjenama na mom tijelu što je striktno zabranjeno. Nijedan od ovdje okrivljenih koji je padao u nesvijest nije vještačen. Sud manifestuje netrpljivost prema meni. Zbog stresa ste ugrozili moj život", rekla je Milić
141 pregleda 0 komentar(a)
državni udar, Miodrag Šoć, Foto: Printscreen
državni udar, Miodrag Šoć, Foto: Printscreen
Ažurirano: 23.11.2018. 09:51h

Pretres se nastavlja 28. novembra u 9 časova.

10:37 Sutkinja Suzana Mugoša kazala je da imajući u vidu da je optužena Branka Milić samovoljno napustilka suđenje i izjavila da ubuduće neće dolaziti da joj se određuje pritvor.

"Koji se ima računati od trenutka lišavanja slobode i trajati do dalje odluke suda jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, a zbog osnovane sumnje da je izvršila krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije. Protiv ovog rješenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu".

10:12 Data je pauza od 5 minuta

10:11 Optužena Branka Milić napustila je suđenje nakon što je sutkinja Suzana Mugoša saopštila razloge za odbijanje izuzeća vještaka Šoća.

"Ja ovo ponižavanje trpjeti više neću. Radite šta god hoćete", rekla je Milić dfok je napuštala sudnicu.

10:09 Odbijen je zahtjev za izuzeće vještaka Šoća.

9:35 Data je pauza od 15 minuta kako bi sud odlučio o zahtjevu za izuzeće vještaka doktora Miodraga Šoća.

9:32 "Skinuta sam i fotografisana mobilnim telefonom. Suprotno zakonu ovdje se naširoko i debelo elaborila o promjenama na mom tijelu što je striktno zabranjeno. Nijedan od ovdje okrivljenih koji je padao u nesvijest nije vještačen. Sud manifestuje netrpljivost prema meni. Zbog stresa ste ugrozili moj život", rekla je Milić.

9:28 Advokat Jovanović je kazao da smatra da Šoć ne može vještačiti dokumentaciju koja je dostavljena od tri ljekara specijaliste.

9:23 Advokat Miroje Jovanović tražio je izuzeće doktora Šoća

"Prije dva dana u neadekvatnim uslovima je izvšen pregled Branke Milić. Pregled je izvršen bez upotrebe adekvatnih medicinskih sredstava. Prilikom pregleda ovaj vještak je fotografisao intmne regije moje branjenice i time narušio njeno ljudsko dostojanstvo".

9:21 Sud je pozvao vještaka medicinske struke Miodraga Šoća kako bi se izjasnio nakon izvršenog uvid u dostavljena tri izvještaja da li je Branka Milić sposobna da prati dalji tok pretresa.

Jučeraršnje ročište prekinuto je zbog zdravstvenog stanja Branke Milić.

U podgoričkom Višem sudu danas će biti nastavljeno suđenje u slučaju "državni udar".

Pred vijećem sutkinje Suzane Mugoše za krivično djelo pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora odgovaraju ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, kojima se sudi u odsustvu kao i srpskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću.

Na optuženičkoj klupi su Bratislav Dikić, lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić i Mandićev vozač Mihailo Čađenović.

Optužnicom su obuhvaćeni i srpske državljanke Kristina Hristić i Branka Milić, koje se brane sa slobode, kao i njihovi sunarodnici - Srboljub Đorđević, Dragan Maksić, Milan Dušić koji su u pritvoru.

Postupak je razdvojen protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića.

Preporučujemo za Vas