Radulović založio kuću da se brani sa slobode

Radulović je uhapšen u julu. Kod tužioca je rekao da se nije bavio zelenašenjem, već da je žrtva prevare
273 pregleda 20 komentar(a)
Marko Radulović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Marko Radulović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 01.09.2015. 05:38h

Sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Željka Jovović još nije odlučivala o novom zahtjevu džudiste Marka Radulovića da založi porodičnu kuću vrijednosti skoro pola miliona eura, kako bi se u daljem postupku branio sa slobode.

Radulović je optužen da je pozajmljivao novac na kamatu, a suđenje mu počinje 4. septembra, kod sutkinje Jovović.

Za krivično djelo zelenaštvo, u slučaju kada je pribavljena imovinska korist preko 3.000 eura, zaprijećena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina i novčana kazna.

Ovo je treći put da Radulović nudi jemstvo u zamjenu za slobodu, a već dva puta su odbijeni njegovi zahtjevi u kojima je nudio znatno manje novca - po 20.000 eura.

Takva odluka obrazložena je zbog straha od bjekstva optuženoga.

Prema optužnom prijedlogu, Radulović je aprila 2014. godine pozajmio Zvonku Radoviću 35.000 eura, i tražio mu mjesečno pet odsto kamate na taj iznos, odnosno da mu ovaj svakog mjeseca vraća po 1.750 eura kamate.

Radović je, dalje se navodi, plaćao od maja prošle godine do juna ove godine, čime je optuženi pribavio 22.750 eura.

Naplatu tih dugovanja navodno su pratile prijetnje i zahtjev za stavljanje hipoteke na stan Radovića.

Radulović je uhapšen krajem jula. Kod tužioca je rekao da se nikada nije bavio zelenašenjem, tvrdeći da je žrtva prevare.

Ispričao je da je sa Radovićem stupio u kontakt preko Zorana Miloševića, kako bi mu iz inostranstva dovezao automobile. Iako je Radoviću, kako tvrdi, dao 48.500 eura za kupovinu, automobil sa performansama koje je tražio nije dobio. Radulović je ispričao da je odbio džip BMW, koji mu je Radović dovezao i zatražio svoj novac natrag.

Bonus video: