Policija je nas napala i bacila iz voza

Podgoričani tvrde da nijesu imali problema sa kondukterom, već da neko od drugih putnika nije htio da platu kartu i da je zato došla policija
179 pregleda 41 komentar(a)
Voz PG-Bar, Foto: Čitalac reporter
Voz PG-Bar, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 29.08.2015. 06:31h

Podgoričani Filip Babović (24) i Milorad Milović (19) negirali su juče da su prije par dana napali policajce i napravili dramu u vozu na relaciji Podgorica - Bar.

Oni tvrde da su policajci atakovali na njih dok su mirno sjedjeli.

“Vijestima” je prekjuče iz policije nezvanično rečeno da su Babović i Milović prvo odbili da plate voznu kartu, a potom napali i povrijedili policajce.

Jedan od očevidaca događaja tvrdio je da su putnici u vozu bukvalno bili njihovi taoci, ali su Babović i Milović i to negirali.

“Kondukter nije ni stigao do nas, neko se pored raspravljao sa njim, nije želio da mu plati kartu. Kondukter je otišao i zvao policiju. Voz je stajao 15 minuta, policajci su ušli i tražili redom od svih dokumenta. Došli su do mene, rekao sam im ne znam imam li, da vidim i dao mu ličnu kartu. Policajac je nakon minut rekao - 'Baboviću ne možeš tako da se ponašaš i govoriš - nemam, imam', podigao me sa sjedišta i bukvalo bacio iz voza, a potom skočio na mene i počeo da me udara”, tvrdi Babović.

Dodao je da on i njegovo društvo nikog u vozu nisu vrijeđali, dirali, niti pravili bilo kakvu dramu.

“Pošli smo na more kao i svi drugi građani, ali to izgleda nije moguće od naše policije koja ne umije da se ponaša. Nervozni su, pa napadaju ljude bez ikakvog razloga. To mogu da potvrde svi koji su bili u vozu”, kazao je Babović.

On tvrdi da je nakon toga policija krenula da bije Milovića, a da je on “samo ustao, odmakao se od voza, podigao ruke uvis i raširio ih”.

Raširio sam ruke da se predajem, jer nisam ništa napravio da me neko izbaca iz voza i skače na mene. Kad sam se okrenuo, vidio sam da njega (Milovića) maltretiraju četiri policajca”, rekao je Babović.

Milović tvrdi da je njega policija maltretirala i da je to neko iz voza “sigurno snimio”.

“Mi smo napadnuti, ne oni. Kada su krenuli da izbacuju Filipa iz voza, ustao sam kao njegov drug. Policajac je i mene pokušao da baci iz voza, ali sam se zadržao. Filip je ležao na kršima, izašao sam i zagrlio ga da ga odbranim, a tada su policajci skočili na mene i pokušali da me uhapse”, ispričao je on.

Dodao je da je nakon toga “mirno pružao otpor hapšenju”.

“Prebacio sam ruku ispod noge da mi ne mogu staviti lisice. Nisam udarao policajce. Ne znam kako su povrijeđeni, moguće da su se međusobno povrijedili, jer su mene hapsila četvorica i nisu mogla da me uhapse. Moguće da mu je košulja pocijepana kad sam ga odgurnuo da me ne dira više”, kazao je on.

Bonus video: