Rožaje: Kalač mjesecima radio na predmetu za koji nije nadležan

Radi se o prijavi protiv bivše šefice Centra za socijalni rad
251 pregleda 2 komentar(a)
Centar za socijalni rad Rožaje, Foto: Aida Skorupan
Centar za socijalni rad Rožaje, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 22.08.2015. 18:49h

Osnovni sud u Rožajama juče se oglasio nenadležnim u predmetu protiv nekadašnjeg vršitelja dužnosti direktora Centra za socijalni rad Zinete Sutović.

Sud je taj predmet ustupio Specijalnom državnom tužilaštvu, koje smatraju za nadležno, s obzirom da se odnosi i na javnog funkcionera.

Nekadašnji kandidat za radno mjesto psihologa u Centru za socijalni rad Rožajac Nedžad Murić podnio je ranije Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama krivičnu prijavu protiv Sutović za zloupotrebu položaja i službenih ovlašćenja. Murić je u prijavi naveo da je Sutovićeva na mjesto psihologa u toj ustanovi primila ćerku predsjednika Opštine Ejupa Nurkovića, Dženetu Kurtagić, koja nije ispunjavala uslove konkursa.

Nakon sprovedene višemjesečne istrage osnovni državni tužilac u Rožajama Hajran Kalač je našao da u Murićevoj prijavi nema elemenata za krivično gonjenje po službenoj dužnosti.

Murić je nakon te odluke tužioca privatno podnio optužni predmet Osnovnom sudu. S obzirom da je taj sud ustupio predmet Specijalnom državnom tužilaštvu, to znači da je osnovni državni tužilac Kalač sprovodio višemjesečnu istragu po krivičnoj prijavi za koju nije ni bio nadležan.

Bonus video: