Raikonen produžio ugovor sa Ferarijem do 2016.

0 komentar(a)
Kimi Raikonen, Fernando Alonso, Luis Hamilton, Foto: Reuters
Kimi Raikonen, Fernando Alonso, Luis Hamilton, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.08.2015. 17:23h

Ako ne bude neočekivanih obrta, Ferari će i iduće godine imati isti tandem vozača - ugovor sa "Skuderijom" je, naime, danas produžio Kimi Raikonen, saopšteno je iz Maranela.

Iako se spekulisalo da bi "leteći Finac" mogao idućeg ljeta da ode, svjetski prvak iz 2007. godine (sa Ferarijem) produžio je ugovor, četiri dana uoči trke za Veliku nagradu Belgije, na stazi Spa-Frankoršamp.

Odluka čelnika Ferarija je donesena kako bi se zadržao "mir u kući", s obzirom na to da Raikonen i Sebastijan Fetel imaju odlične odnose, ali i kako bi se Raikonen primakao rezultatima timskog kolege u ovoj sezoni.

Poslije 10 trka u šampionatu Formule 1, Raikonen ima 76 bodova i zauzima peto mjesto, uz samo jedno mjesto na podijumu ove sezone, drugo na VN Bahreina.

Tri puta je trke završio na četvrtom mjestu, po jednom je bio peti, šesti i osmi, a tri puta nije završio trku.

Fetel je pobijedio na posljednjoj trci, na Hungaroringu, a ima i pobjevu na VN Malezije za ukupno treće mjesto u poretku, vozača sa 160 bodova.

Raikonen se u Ferari vratio 2013. godine, stigao je iz Lotusa. Raikonen je prvi put bio u Ferariju od 2007. do 2009. godine.

Već u prvoj sezoni osvojio jedinu titulu prvaka svijeta, sa bodom prednosti ispred Luisa Hamiltona i Fernanda Alonsa.

U karijeri je zabilježio 20 pobjeda, od čega devet tokom tri sezone u Ferariju.

Osim za Ferariju i Lotus, Raikonen je vozio i za Zauber i Meklaren, a dvije godine, od 2010. do 2012. godine je bio vozač relija, u Sitroenu i sopstvenom Ajs 1 timu.

Trenutno prvi u ovogodišnjem šampionatu Formule 1 je aktuelni šampion Luis Hamilton iz Mercedesa sa 202 boda, a drugi je njegov klupski kolega Niko Rozberg sa 181 bodom.

Trka za Veliku nagradu Belgije na programu je u nedjelju od 14 časova.

Bonus video: