Izložba Jelene Papović: Snaga podvodnog univerzuma

Jelena Papović je rođena na Cetinju 1975. godine. Detinjstvo je provela u Budvi i Beogradu, a Fakultet likovnih umjetnosti završila je na Cetinju, 1997. godine u klasi profesora Nikole Gvozdenovića. Živi i radi u Budvi
205 pregleda 2 komentar(a)
Jelena Papović, izložba slika
Jelena Papović, izložba slika
Ažurirano: 18.08.2015. 14:28h

Izložba budvanske slikarke Jelene Papović, pod nazivom “Flow“ (Tok), postavljena je u izložbenom prostoru upravne zgrade Porto Montenegra u Tivtu, a posjetioci će imati priliku da je vide do 15. septembra.

Simboličan naziv “Flow“, Papovićeva objašnjava kroz sam podnaslov izložbe koji je preuzet iz engleskog rječnika za značenje ove riječi: konstantno napredovanje/količina tečnost koja teče u određenom vremenu/predlog karakteristika toka tečnosti.

Slike su dominatno iz ciklusa “UnderWaterUniversum” (podvodni Univerzum), sa motivima podmorja i morskog svijeta, sirena i hobotnica u zeleno-plavim nijansama, konturama riba i vrtloga morske vode u svim njenim nijansama.

Jelena Papović je rođena na Cetinju 1975. godine. Detinjstvo je provela u Budvi i Beogradu, a Fakultet likovnih umjetnosti završila je na Cetinju, 1997. godine u klasi profesora Nikole Gvozdenovića. Živi i radi u Budvi. U njenom ateljeu u budvanskom Starom gradu, gosti sa svih meridijana uživaju u Jeleninim umjetninama, te nije čudo što se neki od njenih radova danas nalaze u kolekcijama kupaca iz daleke Amerike, Japana, Francuske, Engleske, Njemačke, Norveške, Švedske, Holandije, Češke, Rusije, Italije, Slovačke i Australije.

Bonus video: