Jovićević odredila spisak za Evropsko prvenstvo u Rejkjaviku

73 pregleda 1 komentar(a)
Tijana Blagojević, Foto: Šahovski savez Crne Gore
Tijana Blagojević, Foto: Šahovski savez Crne Gore
Ažurirano: 17.08.2015. 16:44h

Selektorka ženske šahovske reprezentacije Crne Gore Dušanka Jovićević odredila je danas sastav reprezentacije koja će od 12. do 22. novembra nastupiti na Ekipnom prvenstvu Evrope u Rejkjaviku (Island).

Na spisku su standardne reprezentativke, Tijana Blagojević, Aleksandra Milović i Marija Stojanović, te dva nova imena, Nina Delević i Nataša Krpović.

"Ne treba posebno predstavljati Natašu Krpović, veoma dobro su poznati njeni uspjesi, kvaliteti i mogućnosti. Višestruka prvakinja Crne Gore u svim mogućim kategorijama, od pionirske, omladinske do seniorske. Očekujem da ce biti značajno pojačanje za našu ekipu. Nina Delević je svojim rezultatima na prvenstvima Crne Gore u posljednje dvije godine pokazala da zaslužuje šansu i mjesto u najboljem timu. Prošle godine je podijelila 1. mjesto i završila kao prvakinja. Ove godine se našla na diobi 1-3.mjesta i bila druga".

"Moram izraziti zadovoljstvo što se krug kandidatkinja za mjesto u reprezentaciji proširuje, pa se i mlada Nevena Radošević ove godine istakla pobjedom na Prvenstvu Crne Gore. Od nje očekujem da i dalje vrijedno radi na unapređenju svoje igre, da igranjem jačih turnira još više napreduje, kako bi već sljedeće godine bila ozbiljan kandidat za člana ekipe na Olimpijadi", rekla je selektorka Dušanka Jovićević.

Bonus video: