Održano prvo triatlon takmičenje “Otvoreni kup Nikšića 2015”

1 komentar(a)
triatlon Otvoreni kup Nikšića 2015, Foto: Atletski savez Crne Gore
triatlon Otvoreni kup Nikšića 2015, Foto: Atletski savez Crne Gore
Ažurirano: 17.08.2015. 09:44h

Protekle subote je na jezeru Krupac održano prvo triatlon takmičenje pod nazivom “Otvoreni kup Nikšića 2015”.

Organizator takmičenja bio je Triatlon klub “Nikšić”, dok su tehnički organizatori bili Atletski savez Crne Gore, Atletski klub “Nikšić” i Biciklistički klub “Perun”.

Učestvovalo je 35 takmičara u dvije discipline – Sprint triatlon i akvatlon (za najmlađe).

U Sprint triatlonu, disciplini koja podrazumijeva 750m plivanja, 20km biciklizma i 5 km trčanja, plivački dio trke bio je organizovan u jezeru i markiran bovama, biciklistički dio staze se odvijao na lokalnom asfaltnom putu u Kočanima, a trkački dio staze na brani.

U ovoj disciplini nastupilo je 12 takmičara, koji su nastupili u svim disciplinama i tri štafete (po tri člana).

Prvi u generalnom plasmanu bio je Nikola Vuković, član Triatlon kluba “Nikšić”, koji je postavio rekord u Sprint triatlonu u Crnoj Gori (1:05’:55”). Drugi kroz cilj prošao je Igor Đapić, član Biciklističkog kluba “Pljevlja” (1:12’:44”), dok se na trećem mjestu našao Radule Cerović član Biciklistički klub “Perun” (1:15’:44”).

Najbolje vrijeme u akvatlonu ostvario je pionir Marko Goranović, koji je stazu prešao za 51’.

U konkurenciji kadeta trijumfovao je Čedo Goranović, koji je trku završio za 45’:41’’.

U Age grupi (rekreativci) najbolji su bili:

AG25-29 Nebojša Pejović (1:24’:49’’)

AG30-34 Radomir Maraš (1:17’:51’’)

AG34-39 Đorđe Zajović (1:20’:22’’)

Članovi štafete Triatlon kluba “Nikšić” postavili su crnogorski rekord, za 56’:55’’ a u njoj su učestvovali: Boris Ćuzović (plivanje), Rajko Bezmarević (biciklizam) i Goran Ivanović (trčanje).

Drugo mjesto osvojila je štafeta DIF bike 2 (1:02’:00’’), a činili su je Milan Popivoda, Emir Zagora i Ranko Đajić.

Treće mjesto zauzeli su studenti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje - Nikšić, a ovu štafetu činili su: Miloš Radoman, Dušan Stupar i Božidar Đukanović (1:21’:19’’).

Promoterka manifestacije bila je najbolja crnogorska atletičarka Slađana Perunović (AK “Nikšić”), koja je najuspješnijima uručila nagrade.

“Po završetku takmičenja, u saradnji sa Ekološkim Udruženjem mladih “Zeleni centar” organizovana je akcija čišćenja prostora na kojem se odvijalo takmičenje pod sloganom “Očisti za zdravlje”. Cilj ove akcije je da se nakon sportskih događaja očisti prostor na kojem se održava takmičenje i time podigne svijest takmičara kao i ostalih građana o važnosti očuvanja prirode”, navodi se u saopštenju..

“Na kraju, mogu da kažem da je iza nas uspješan dan. Atmosfera je bila odlična, takmičari su se družili, a ispunjen je i sportski dio, postavljeni su crnogorski rekordi. Ostaje žal što nijesu došli svi takmičari koji su bili prvobitno prijavljeni, jer bi Kup dodatno dobio na kvalitetu”, kazao je osnivač Triatlon kluba “Nikšić” Miloš Mikić, i istakao da je zadovoljan kako tehničkom organizacijom i podrškom tako i posjećenošću događaja, utisci su pozitivni i takmičenje je uspjelo.

Bonus video: