Beranac uhapšen zbog droge, oduzeto 100 kilograma rezanog duvana

U automobilu taksi udruženja pronađeno više od 30 grama marihuane
216 pregleda 1 komentar(a)
rezani duvan, Foto: Uprava policije
rezani duvan, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 17.09.2018. 12:34h

Beranac N.M. (26) uhapšen je nakon što je policija kod njega u pretresu vozila pronašla drogu.

Njega policija tereti za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici Odsjeka za borbu protiv droge i CB Berane su u subotu, 15. septembra kontrolisali vozilo jednog taksi udruženja kojim je upravljao N.M.

"Kontolom vozila i lica policijski službenici su pronašli i oduzeli tri pvc zamotuljka sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je marihuana, jedna tzv. džoint, drobilicu sa tragovima biljne materije i vagu za precizno mjerenje. Pronađeno je ukupno 31,1 gram biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. Pronađena opojna droga i drugi predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se N.M. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo", navode iz policije.

Takođe, policija je kod Podgoričanina Lj.V. (46) pronašli oko 100 kilograma rezanog duvana.

"Službenici saobraćajne patrole OB Kolašin su, 15.09.2018. godine, u mjestu Lugovi kontolisali teretno motorno vozilo kojim je upravljao Lj.V. (46) iz Podgorice. U zadnjem dijelu vozila, policijski službenici su pronašli i oduzeli 272 pakovanja u papiru sa prosječnom težinom od 400-500 grama, odnosno ukupne težine oko 100 kilograma rezanog duvana. O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji je naložio da lice i pronađena materija predaju službenicima Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta na dalju nadležnost i postupanje", zaključuju iz policije.

Bonus video: