Premijera drame "Aveti": Priča o našim licemjernim životima

Reprize premijere predstave “Aveti“ zakazane su za 7, 8, i 9. avgust na istoj sceni
0 komentar(a)
Predstava Aveti, Foto: Gradteatar.me
Predstava Aveti, Foto: Gradteatar.me
Ažurirano: 06.08.2015. 16:59h

Premijerom drame “Aveti“ Henrika Ibzena, u režiji Andreja Nosova, koja je zakazana za večeras u 22 sata, na sceni Amfiteatra na Svetom Stefanu, Grad teatar završava ciklus svojih ovogodišnjih dramskih produkcija.

Nova inscenacija jednog od najizvođenijih djela čuvenog norveškog klasika urađena je u koprodukciji Grada teatra sa festivalom MESS Sarajevo, beogradskim Hartefaktom, i BITEF teatrom iz Beograda, a u glumačkoj ekipi su Mirjana Karanović, Branko Cvejić, Slobodan Beštić, Milan Marić i Jovana Gavrilović.

Kako ističe reditelj Andrej Nosov, postoje dvije stvari koje nas danas vezuju za tu priču.

“Jedna je sudbina naše elite, odnosno sudbina građanskog društva i onih koji donose odluke, taj, nazvao bih ga licemjerni život u kome preko dana propagirate jedno, a noću živite drugo, a druga stvar je pitanje prošlosti - 'Aveti' su svakako komad koji na ličnom nivou preispituje individualni odnos prema sopstvenoj i prošlosti naših porodica, porijeklo, ono što bi mogli nazvati našim identitetom, a s druge strane, i ono što je društvena vrijednost. Zato mislim da je ovaj komad aktuelan za nas. Meni lično, najzanimljivije je to što je licemjerje postalo društvena vrijednost koja se cijeni. Mi smo postali društva u kojima je prevara, i svaka vrsta skrivanja istine postala jedna od važnijih vrednosti ”, ističe reditelj.

Scenografiju potpisuje Mirna Ler, kostime Lejla Hodžić, a koreografiju Nikola Tomašević.

Reprize premijere predstave “Aveti“ zakazane su za 7, 8, i 9. avgust na istoj sceni.

Bonus video: