Ostaje iza rešetaka osumnjičeni za silovanje

“Budući da je srodnik djevojčice policiji 3. avgusta prijavio događaj koji se desio 26. jula... sumnja se da je M.D. krivično djelo silovanje u pokušaju počinio u katunu jednog sela”, piše u izjavi iz policije
64 pregleda 2 komentar(a)
silovanje, nasilje, zlostavljanje, Foto: Shutterstock
silovanje, nasilje, zlostavljanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.08.2015. 08:04h

Istražni sudija odredio je pritvor do 30 dana šezdesetčetvorogodišnjem M.D. iz Plužina, nakon što je osumnjičen da je pokušao da siluje 10-godišnju djevojčicu.

Iz Uprave policije juče su zvanično saopštili da su osumnjičenog uhapsili 3. avgusta, odnosno istog dana kada je događaj prijavljen.

“Budući da je srodnik djevojčice policiji 3. avgusta prijavio događaj koji se desio 26. jula... sumnja se da je M.D. krivično djelo silovanje u pokušaju počinio u katunu jednog sela”, piše u izjavi iz policije.

Piše i da je šezdesetčetvorogodišnjak osumnjičen i za krivčno djelo - nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Jer su policijski službenici prilikom pretresa njegove kuće pronašli i oduzeli pušku takozvanu 'kragujevku', pištolj i 20 komada pištoljske i puščane municije”.

Nakon saslušanja kod istražnog sudije, odveden je u istražni zatvor.

Kako se sumnja, djevojčica je prolazila pored njegove kolibe tražeći druga, kada ju je osumnjičeni pozvao da joj, navodno, kaže poruku koju navodno treba da prenese njenoj babi.

Djevojčica je odbijala da uđe u njegovu kolibu, ali joj je rekao da je u pitanju nešto veoma važno i da joj to mora šapnuti.

Kada je prišla kolibi, piše u prijavi, M.D. je taj momenat iskoristio i sa leđa je uhvatio preko grudi, a zatim grubo uhvatio za glavu i poljubio je u usta.

Djevojčica je počela da vrišti i doziva upomoć...

Nekako je kasnije uspjela da se otrgne i pobjegne.

M.D. je navodno trčao za njom, ali je nakon nekog vremena odustao.

Djevojčica je bila kod babe u katunu.

Nakon što je policiji u Plužinama prijavljen događaj, inspektori su pretresli njegovu kolibu i pronašli pištolj i pušku u nelegalnom vlasništvu.

Bonus video: