Policajac Predrag Šuković pušten na slobodu

Tužilaštvo je, odmah nakon što je Šuković napustio njihove prostorije, saopštilo da ga je policija uhapsila bez njihovog znanja i naloga
262 pregleda 0 komentar(a)
Predrag Šuković, Foto: Screenshot (YouTube)
Predrag Šuković, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 05.08.2015. 18:15h

Inspektor Uprave policije, bivši šef Odsjeka za borbu protiv organizovanog krimininala i korupcije, Predrag Šuković,uhapšen je danas oko podne u svojoj kući u Donjoj Gorici u Podgorici i , odmah nakon saslušanja pušten na slobodu.

On je saslušavan zbog sumnje da je ugrozio bezbjednost potpredsjednika Vlade Duška Markovića komentarima na portalu "Vijesti".

Šukovićevo saslušanje je, prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", trajalo 20 minuta, ali se on u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici zadržao oko dva sata, čekajući svog branioca iz advokatske kancelarije Gorana Rodića. Tužilac Enes Baković Šukoviću nije odredio pritvor.

Tužilaštvo je, odmah nakon što je Šuković napustio njihove prostorije, saopštilo da ga je policija uhapsila bez njihovog znanja i naloga.

"Uprava policije MUP-a samoinicijativno je lišila slobode P. Š. zbog krivičnog djela - ugrožavanje sigurnosti i uz krivičnu prijavu privela ga dežurnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Nakon saslušanja dežurni tužilac osumnjičenom P.Š. nije odredio zadržavanje, jer je ocijenio da za to ne postoji zakonski osnov", navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Šuković je 12. juna potvrdio policiji da on stoji iza svih komentara na portalu “Vijesti”, zbog kojih je potpredsjednik Vlade Duško Marković tražio istragu zbog sumnje da mu je ugrožena bezbjednost.

Šuković je prvi policijski funkcioner koji je najjasnije do sada optužio potpredsjednika Vlade Duška Markovića i bivšeg šefa policije Veselina Veljovića da su akteri predmeta o mojkovačkoj kriminalnoj grupi koja se navodno bavila švercom cigareta.

Bonus video: