Imaju dokaz da se Marijanović bavio zelenašenjem

Policajci su, piše u saopštenju, pretresli stan i druge prostorije koje koristi Marijanović i tada pronašli i izuzeli spis “koji se može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela”
140 pregleda 17 komentar(a)
Zelenaš, Foto: Shutterstock
Zelenaš, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.08.2015. 05:45h

Policija je podnijela prijavu protiv Željka Marijanovića, zbog sumnje da je počinio krivično djelo - zelenaštvo. On je, vjeruje policija, Podgoričaninu D. B. pozajmio 50.000 eura, ugovarajući pri tom nesrazmjernu imovinsku korist - takozvanu zelenašku kamatu.

“Oštećeni D.B. je, kako se sumnja, osumnjičenom Ž. M. u više navrata vraćao novac u ukupnom iznosu od 95.000 eura, od čega 50.000 eura glavnice i oko 45.000 eura na ime zelenaške kamate”, saopštili su juče iz Uprave policije.

Policajci su, piše u saopštenju, pretresli stan i druge prostorije koje koristi Marijanović i tada pronašli i izuzeli spis “koji se može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela”.

Krivična prijava protiv Marijanovića tužiocu je dostavljena juče u redovnom postupku.

Akcija protiv Marijanovića, nazvana „Koko“, četvrta je koju su policijski službenici, u koordinaciji i po nalogu tužilaštva, do sada realizovali u okviru obavještajnog projekta „Loan“.

Kriminalistički policajci iz Budve prije par dana podnijeli su prijavu protiv Baranina Nikole Papana, koga sumnjiče da se bavio zelenašenjem. Iz policije je saopšteno da vjeruju da je Papan pozajmio Budvaninu Ž.Z. 10.000 eura, uz kamatašku kamatu od sedam odsto.

Službenici kriminalističke policije Podgorica prije nekoliko dana uhapsili su Marka Radulovića, zbog sumnje da je sugrađaninu dao pozajmicu od 35.000 eura, uz obavezu plaćanja takozvane zelenaške kamate od pet odsto.

Naplatu dugovanja, kako se sumnja, pratile su prijetnje i zahtjev za stavljanje hipoteke na stan oštećenog.

Prethodno, policajci iz Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije uhapsili su Bjelopoljca Ibrahima Kadića (69), koji se takođe, sumnja policija, bavio zelenašenjem.

Bonus video: