Krivična prijava protiv Beranca zbog zelenaštva

Oštećeni je, kako se sumnja, osumnjičenom u više navrata vraćao novac u ukupnom iznosu od 95 hiljada eura, od čega 50 hiljada takozvane glavnice i oko 45 hiljada na ime zelenaške kamate
59 pregleda 12 komentar(a)
ZELENAŠI_1, Foto: SHUTTESTOCK
ZELENAŠI_1, Foto: SHUTTESTOCK
Ažurirano: 04.08.2015. 14:54h

Policija je podnijela Osnovnom državnom tužiocu u Beranama krivičnu prijavu protiv Ž.M. (52) iz tog grada koji je osumnjičen za zelenaštvo.

Tužilačko – policijske aktivnosti, sprovedene u okviru akcije Koko po nalogu tužioca, ukazuju na sumnju da je Ž.M. počinio krivično djelo zelenaštvo, na štetu D.B. iz Podgorice.

„On je 2012. godine iskoristio teške prilike i nuždu oštećenog kojem je pozajmio novčani iznos od 50 hiljada eura, ugovarajući nesrazmjernu imovinsku korist – takozvanu zelenašku kamatu“, kaže se u saopštenje.

Oštećeni D.B. je, kako se sumnja, osumnjičenom Ž.M. u više navrata vraćao novac u ukupnom iznosu od 95 hiljada eura, od čega 50 hiljada takozvane glavnice i oko 45 hiljada na ime zelenaške kamate.

„Policijski službenici su, shodno nalogu tužioca a po pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi Ž.M, tokom kojeg je pronađen i izuzet određeni spis koji se može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela“, navodi se u saopštenju.

Krivična prijava protiv Ž.M. je, shodno nalogu tužioca, dostavljena danas u redovnom postupku.

Akcija Koko je četvrta akcija koju su policijski službenici, u koordinaciji i po nalogu tužilaštva, do sada realizovali u okviru obavještajnog projekta Loan.

Bonus video: