Gojković posljednji na debitantskom nastupu na SP

68 pregleda 0 komentar(a)
Gojković, Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore
Gojković, Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore
Ažurirano: 02.08.2015. 21:52h

Crnogorski parabiciklista, Nikšićanin Danilo Gojković, debitantski nastup na Svjetskom prvenstvu u švajcarskom Notvilu, u klasi C 1, završio je na posljednjem mjestu.

U trci na hronometar, na 21 kilometar, osvojio je 11, dok je na kružnoj trci na 55 kilometara završio na 14. mjestu.

Najuspješniji su bili predstavnici Njemačke, Mihael Teuber na hronometru i Pjer Senska na kružnoj trci.

Predsjednik Paraolimpijskog komiteta Crne Gore, Igor Tomić, kazao je da je Gojković bio najmlađi u svojoj klasi i u konkurenciji osvajača medalja.

"Ponosni smo što je Crnu Goru i naš paraolimpijski pokret predstavio na još jednom velikom takmičenju u, za nas, novom i veoma atraktivnom i popularnom sportu. Njegovim nastupom smo zaokružili prvi dio takmičarske predparaolimpijske godine.Imamo arhivirane dvije A norme za Rio de Žaneiro atletičarke Marijane Goranović, B norme Radmila Baranina i Miloša Ranitovića, plivača Iliju Tadića koji je na 45 stotinki od A norme na 50 metara kraul", rekao je Tomić agenciji MINA.

On je kazao da je gotovo izvjestno da će Tadić do juna naredne godine izboriti vizu za Rio.

"Veliiki napredak na listi je napravio stonoteniser Filip Radović, a vrijedne pomjena su i dvije srebrne medalje atletičara Mirnesa Ramovića na nedavno završenim Evropskim igrama mladih paraolimpijaca", kazao je Tomić.

Bonus video: