FORMULA 1

Botas: Uznemiravaju me glasine o prelasku u Ferari

0 komentar(a)
Felipe Masa i Valteri Botas, Foto: Reuters
Felipe Masa i Valteri Botas, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.07.2015. 09:00h

Vozač Vilijamsa Valteri Botas izjavio je da ga "uznemiravaju" spekulacije o prelasku u Ferari, pošto želi da se koncentriše na nastupe u svom timu i pokušaje da ostvari prvu pobjedu u šampionatu Formule 1.

Italijanski mediji spekulisali su prethodnih mjeseci da će Botas od sljedeće godine u Ferariju zamijeniti Kimija Raikonena.

Botas, koji je treću sezonu u Vilijamsu, rekao je da samo razmišlja o tome kako će pomoći svom timu da se umiješa u borbu za pobjede.

"Kada uđeš vozilo ne razmišljaš o raznim spekulacijama. Razmišljaš samo o svojoj vožnji, ali kada izađeš iz bolida, glasine te uznemiravaju", rekao je 25-godišnji Botas, prenijeli su italijanski mediji.

U prvoj polovini ove sezone Mercedes je dominantan, u 10 trka aktuelni svjetski šampion Luis Hamilton pobijedio je pet puta, a njegov klupski kolega Niko Rozberg u tri.

Međutim, vozač Ferarija Sebastijan Fetel je prošle nedjelje u Mađarskoj ostvario drugu pobjedu u sezoni, pa Botas vjeruje da Mercedes nije nepobjediv.

"Mercedes je trenutno zaista jak, ali Ferari je pokazao u Budimpešti da je moguće pobijediti. Nikad ne reci nikad, mi i dalje pokušavamo da pobijedimo. Oni zaista imaju brz bolid, ali u moto sportu je sve moguće. Moramo da vjerujemo u uspeh i da iskoristimo svaku priliku koja bi mogla da nam se ukaže ove sezone", rekao je Botas.

Takmičenje u šampionatu Formule 1 nastaviće se 23. avgusta trkom za Veliku nagradu Belgije.