JEDNA OSOBA UHAPŠENA

Bar: Kod dvije osobe pronađena droga

Pronađena droga je oduzeta i poslata u Forenzički centar na vještačenje, gdje je kako su saopštili iz Uprave policije, preliminarnom analizom potvrđeno da se radi o sintetičkoj drogi ekstazi i opojnoj drogi marihuani
55 pregleda 5 komentar(a)
marihuana, Foto: Shutterstock.com
marihuana, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 04.04.2019. 17:14h

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja Uprave policije MUP-a – Grupe za suzbijanje droga Bar, Budva i Ulcinj su, u sadejstvu sa barskom policijom, kod dva lica pronašli i oduzeli 470,5 tableta ekstazija i manju količinu marihuane.

Uhapšen je D.M. (31) iz Bara, kod kojeg je pronađen ekstrazi, a njegov sugrađanin D.R. (23) će biti prekršajno procesuiran jer je posjedovao oko pola grama marihuane", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz Uprave policije je saopšteno da su službenici ove grupe i CB Bar prekjuče u Baru kontrolisali pmv marke „Citroen C5“ barskih registarskih oznaka u kojem su se nalazili D.M. i D.R.

"Pregledom lica i vozila kod D.R. je pronađeno i oduzeto 0,5 grama biljne materije zelene boje za koju se posumnjalo da se radi o opojnoj drogi marihuana. Policijski službenici su kod D.M. pronašli i oduzeli 470 tableta i jednu polovinu tablete zelene boje za koje je postojala sumnja da je u pitanju opojna droga ekstazi" kaže se u saopštenju.

Pronađena droga je oduzeta i poslata u Forenzički centar na vještačenje, gdje je kako su saopštili iz Uprave policije, preliminarnom analizom potvrđeno da se radi o sintetičkoj drogi ekstazi i opojnoj drogi marihuani.

"O događaju je obaviješten zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici, koji je naložio da mu se D.M privede na dalju nadležnost uz krivičnu prijavu zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a da se protiv D.R. Područnom organu za prekršaje u Baru podnese prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotreba opojnih droga", zaključeno je u saopštenju.