Kalezić iskoristio remi u derbiju Blagojević - Đukić

Na pojedinačnom Prvenstvu Crne Gore u šahu danas je u 5. kolu odigran derbi dvojice naših najbolje rangiranih šahista, a Dragiša Blagojević (2506) je bijelim figurama remizirao sa Nikolom Đukićem (2543)
166 pregleda 1 komentar(a)
Sanja Mišović, Foto: ŠSCG
Sanja Mišović, Foto: ŠSCG
Ažurirano: 29.07.2015. 20:03h

Na pojedinačnom Prvenstvu Crne Gore u šahu danas je u 5. kolu odigran derbi dvojice naših najbolje rangiranih šahista, a Dragiša Blagojević (2506) je bijelim figurama remizirao sa Nikolom Đukićem (2543). Igrači su rano izmijenili dame u Grinfeldovom otvaranju, a u približno jednakoj poziciji su brzo sklopili remi.

Đukića, branioca titule prvaka na tabeli je sustigao Blažo Kalezić (2425), pošto su obojica sakupili po četiri boda. Kalezić je sjajnu formu na šampionatu krunisao pobjedom nad bivšim selektorom Draganom Popadićem. Kalezić je u Pirčevoj odbrani lijepim potezom žrtvovao figuru i došao do pobjede.

Rezultati 5. kola: Blagojević - Đukić remi, Kalezić - Popadić 1:0, Nikola Potpara - Veljko Draganić 0:1, Vladimir Vujošević - Dragan Kosić 0:1, Aleksandar Tomić - Luka Drašković 0:1. Slobodna je bila Tijana Blagojević.

U borbi za ženskog prvaka Crne Gore u 5. kolu su favoritkinje bile ubjedljive i slavile su, pa dva kola prije kraja takmičenja čak četiri šahistkinje imaju šansu da se domognu titule prvakinje.

Najinteresantniju partiju odigrale su omladinska prvakinja Berina Ajanović i reprezentativka Sanja Mišović, koja je iskoristila grešku protivnice u topovskoj završnici

Rezultati: Nina Delević - Neda Bojović 1:0, Emilija Vukanić - Lidija Blagojević 0:1, Amra Bajrović - Nevena Radošević 0:1,Berina Ajanović - Sanja Mišović 0:1.

Radošević vodi sa četiri boda, ispred Blagojević, Delević i Mišović, koje su sdakupile po 3,5 poena.

Sjutra se u Pljevljima od 15 sati igra 6. kolo u obje konkurencije

Bonus video: