Ćalasan pobjednik kadetskog prvenstva Plužina

118 pregleda 0 komentar(a)
Kadetsko prvenstvo Plužina u šahu, Foto: Arhiva "Vijesti"
Kadetsko prvenstvo Plužina u šahu, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.07.2015. 17:29h

U organizaciji OŠK "Mladost" Nikšić, a uz pomoć Opštine Plužine i gradonačelnika Mijuška Bajagića, ali i zahvaljujući entuzijazmu poznatog šahovskog instruktora Miodraga Miša Prijovića, u prostorijama Centra za kulturu, juče je održano prvo kadetsko prvenstvo Plužina u šahu.

"Zahvaljujući ideji OŠK "Mladost" i razumijevanju ljudi u lokalnoj upravi, šah je zaživio na obalama Pivskog jezera, pa je održani turnir krunisao gotovo godinu dana rada sa talentovanim mladim šahistima u Plužinama. Pojedini polaznici ove šahovske sekcije već su učestvovali na kadetskim i omladinskim prvenstvima Crne Gore, braneći boje pomenutog nikšićkog premijerligaša", navodi se u saopštenju.

Na turniru, održanom povodom obilježavanja Dana Opštine četvrtog avgusta, poslije sedam odigranih kola po švajcarskom sistemu, prvo mjesto zauzeo je Blagoje Ćalasan. Drugo mjesto pripalo je Dušanu Žarkoviću, a treće Ćalasan Marku.

Medalje i pobjednički pehar uručili su Neđo Jovović, direktor Turističke organizacije Plužine, Vladimir Knežević, glavni administrator Opštine i Miško Mićanović direktor Centra za kulturu.

Sudijski posao, obavljali su Bojan Prijović i Mitar Đukanović, sudije i takođe članovi OŠK "Mladost". Nadajmo se da je ovo samo početak jedne uspješne šahovske priče u Plužinama, a to ovaj grad i zaslužuje. Zanimljivo je spomenuti da je ovo prvi šahovski turnir koji je organizovan u ovom gradu, možda u narednim godinama i dobijemo velemajstora iz Plužina. Moguće je, ako je suditi po učesnicima ovog turnira", navodi se u saopštenju organizatora.

Bonus video: