Radulović ostaje u pritvoru

Policija sumnja da je Marko Radulović u martu 2014. godine sugrađaninu Z. R pozajmio 35.000€ uz kamatu od 1750€ mjesečno
1142 pregleda 19 komentar(a)
Marko Radulović, Foto: Savo Prelević
Marko Radulović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.07.2015. 05:51h

Džudisti Marku Raduloviću (29) iz Podgorice, koji se sumnjiči da je počinio krivično djelo zelenašenje nakon saslušanja u tužilaštvu određen je pritvor.

Tužiteljka Snežana Šišević Raduloviću je odredila zadržavanje do saslušanja kod istražnog sudije.

"Vijesti" su juče objavile da je Podgoričanin uhapšen u subotu, a dan ranije da je policija pretresla njegovu kuću u Vranićima.

Iz Uprave policije juče su se zvanično oglasili i saopštili da je Radulović uhapšen u okviru obavještajnog projekta “Loan“, u kojem Sektor kriminalističke policije vrši istraživanje prema više lica i grupacija za koja postoje saznanja da vrše krivična djela zelenaštvo.

Kodni naziv akcije u kojoj je uhapšen džudista je "Green five", kazali su iz policije.

Policija tvrdi da aktivnosti sprovedene u okviru akcije "Green five" ukazuju na sumnju da je Radulović od marta 2014. godine, do subote, "iskoristio teško imovno stanje sugrađanina Z. R, kojem je dao pozajmicu u iznosu od 35.000 eura, uz obavezu plaćanja tzv. zelenaške kamate od 5 odsto".

Mjesečna kamata iznosila je 1.750 eura, a policija sumnja da su naplatu dugovanja "pratile prijetnje i zahtjev za stavljanje hipoteke na stan oštećenog Z.R."

"Vijesti" su ranije objavile da su inspektori nalog za pretres dobili nakon što je Podgoričanin Zvonko Radović policajcima ispričao da je od Radulovića uzeo novac pod kamatu.

Radulović je na saslušanju tvrdio da se nikada nije bavio zelenašenjem, i da je žrtva prevare.

Njegov pravni zastupnik, advokat Božo Milonjić "Vijestima" je u subotu dostavio izjavu porodice Radulović u kojoj se navodi da je njihovom sinu "smjestila" porodica Radovića, "od kojeg je džudista prošle godine želio da kupi skupocjeni automobil 'fejton'".

Oni tvrde da je Marka sa Radovićem povezao njihov radnik Zoran Milošević, koji mu je navodno i predao 48.500 eura za automobil.

"Za to postoje svjedoci. Nikada nije dovezao vozilo, niti vratio novac. Dovezao je 'BMW X6' koji košta duplo manje, ali je Marko to odbio i tražio svoj novac", tvrdi porodica Radulović.

Oni tvrde da za sve postoje svjedoci - Milošević, Aleksandar Keković, Vlado Radulović, Vojo Savković.

U ime porodice, Milonjić je ranije kazao da je problem nastao prije par dana, kada je Radovićeva majka Milijana ponudila da vrati sinov dug, i tražila da se sačini ugovor o zajmu.

Navodno, on je i sačinio ugovor o zajmu, a Keković i Savković su otišli do nje da je odvezu kod notara, gdje ih je sačekala policija.

Dva dana nakon toga, policija je upala u Radulovićevu kuću i pretresla svaki kutak. Inspektori, međutim, nijesu našli ništa što bi potkrijepilo njihove sumnje da se on bavi zelenašenjem.

Milonjić je ranije najavio da će u ponedjeljak, u ime porodice Radulović i u ime Zorana Miloševića, podnijeti krivične prijave protiv porodice Radović za prevaru i za dug.

Iz UP su juče poručili da nastavljaju obračun sa zelenašima.

Bonus video: