Sumnje u zelenašenje: Uhapšen džudista Marko Radulović

Radulovićev pravni zastupnik, advokat Božo Milonjić "Vijestima" je dostavio izjavu porodice Radulović u kojoj se navodi da je njihovom sinu "smjestila" porodica Podgoričanina Zvonka Radovića
788 pregleda 68 komentar(a)
Marko Radulović (Novine)
Marko Radulović (Novine)
Ažurirano: 26.07.2015. 06:26h

Džudista Marko Radulović, koji je juče pozvan u podgoričku policiju da da izjavu u svojstvu građanina, nakon saslušanja zadržan je u policijskom pritvoru zbog sumnje da je počinio krivično djelo zelenašenje.

Njemu je, prema nezvaničnim informacijama "Vijesti" određeno zadržavanje do današnjeg saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu.

On je juče pred inspektorima Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminala, tvrdio da se “nikada nije bavio zelenašenjem, i da je žrtva prevare”.

Radulovićev pravni zastupnik, advokat Božo Milonjić "Vijestima" je dostavio izjavu porodice Radulović u kojoj se navodi da je njihovom sinu "smjestila" porodica Podgoričanina Zvonka Radovića, od kojeg je džudista prošle godine želio da kupi skupocjeni automobil "fejton”.

"Marko je prošle godine našeg radnika Zorana Miloševića pitao da li zna nekog ko mu može uvesti automobil, i on ga je povezao sa Zvonkom Radovićem. Dogovorili su se da mu za 48.500 eura doveze 'fejton' i Milošević mu je odnio novac. Za to postoje svjedoci. Nikada nije dovezao vozilo, niti vratio novac. Dovezao je 'BMW X6' koji košta duplo manje, ali je Marko to odbio i tražio svoj novac", tvrdi porodica Radulović.

Oni tvrde da za "sve postoje svjedoci - Milošević, Aleksandar Keković, Vlado Radulović, Vojo Savković..."

Tvrde da je problem nastao prije par dana, kada je Radovićeva majka Milijana ponudila da vrati sinov dug, i tražila da se sačini ugovor o zajmu.

Ugovor je sačinio advokat Milonjić, a Keković i Savković su otišli do nje da je odvezu kod notara.

"Kada su došli za nju, pozvala je policiju i prijavila ih. Došla su dva policajca i kada su vidjeli ugovor, rekli su im da mogu da dolaze svaki dan, ali bez fizičkog kontaka i pošli", tvrdi porodica Radulović.

Dva dana nakon toga, policija je pretresla Radulovićevu kuću.

Advokat Milonjić kazao je sinoć da inspektori nijesu imali nikakav razlog da zadrže njegovog klijenta, jer nije bio u bjekstvu i sam je, nakon što je pozvan, došao u policiju.

"Tužiteljka je rekla da ne može noćas da ga sasluša, i da će sjutra. Nakon toga su ga zadržali. Tražim da tužiteljka hitno sasluša Zvonka i Milijanu Radović. Ugovor koji sam sačinio nije zelenaški, već ugovor o zajmu na 48.500 eura, bez ikakve kamate. Da sasluša svjedoke Kekovića, Savkovića i Markovog oca Vlada, ali i dvojicu policajaca koji su bili ispred kuće Radovića. Obavezno da pitaju

Radoviće zašto nijesu htjeli da podnesu prijavu, da pitaju Zvonka da li je dužan Marku novac, i da li će da mu ga vrati", kazao je juče Milonjić.

On je rekao da će u ponedjeljak, u ime porodice Radulović i u ime Miloševića podnijeti krivične prijave protiv porodice Radović za prevaru i za dug.

"Policija zbog akcije 'zelenaši' koja je u toku hvata prvog Marka Radulovića. Ministar Raško Konjević je prije dva dana rekao da ih ima 39, gdje su ostali?

Gdje su mu nestali oni ostali do 237 koliko je prošle godine rekao da ih ima. Raško Konjević prvo da oglas, najavi akciju u novinama, a sjutra ide da traži nekoga", kazao je Milonjić.

Bonus video: