Pritvorenik ZIKS-a počeo štrajk glađu jer strahuje od podmetanja

Bokanova supruga Tanja juče je "Vijestima" rekla da su Aleksandra izolovali u petak, uz obrazloženje da mu je ugrožena bezbjednost
1236 pregleda 23 komentar(a)
Aleksandar Bokan, prijatelji, Foto: Luka Zeković
Aleksandar Bokan, prijatelji, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.07.2015. 07:36h

Pritvorenik Aleksandar Bokan juče je počeo štrajk glađu, zahtijevajući od uprave Istražnog zatvora da ga premjeste iz sobe u kojoj je smješten dan ranije.

Bokan je do prije dva dana bio smješten u grupnoj sobi, ali je u petak, navodno po naredbi suda, izolovan, i smješten u sobu sa Aleksandrom Markovićem, koji je osumnjičen za kriminalno udruživanje.

Marković i Majkl Gregorij Feraris uhapšeni su krajem maja, a policija i tužilaštvo tada su saopštili da su pripremali likvidaciju Budvanina Gorana Đuričkovića.

Bokan je uhapšen sredinom maja, a policija je tada saopštila da su mu lisice na ruke stavili nakon što su u njegovoj kući pronašli oko 50 grama materije za koju se sumnja da je kokain.

Bokanova supruga Tanja juče je "Vijestima" rekla da su Aleksandra izolovali u petak, uz obrazloženje da mu je ugrožena bezbjednost.

"Nakon što smo ga ja i njegov brat posjetili rečeno mu je da mora biti izolovan i smjestili ga u sobu sa izvjesnim Aleksandrom Markovićem. Imajući u vidu da se prije nekoliko dana pojavila informacija da njima neko želi da podmetne zaštićenog svjedoka, moj suprug je stupio u štrajk glađu, a nakon toga pridružili su mu se i ostali pritvorenici", kazala je Bokan.

Ona, članovi Bokanove porodice i prijatelji sinoć su se okupili ispred kapije Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, zahtijevajući da neko iz uprave razgovara sa njima i objasni im zbog čega je Aleksandar smješten baš u sobu sa Markovićem.

Prema pouzdanim informacijama "Vijesti" iz Istražnog zatvora svi pritvorenici koji su se solidarisali sa Bokanom i štrajkovali glađu, sinoć su prekinuli taj vid protesta, a Bokan i Aleksandar nastavili su da odbijaju hranu.

"Mom suprugu je rečeno da je iz bezbjednosnih razloga prebačen u sobu sa Markovićem. Imajući u vidu djelo zbog kog je Marković u pritvoru takva odluka nije logična. Moj suprug je mimo svoje volje i bez ikakvog razloga izolovan sa Markovićem, i ne želimo da bude uvučen ni u kakve prljave igre. Neće prekinuti štrajk dok ne bude vraćen u sobu u kojoj je bio dva mjeseca, jer nije napravio nikakav prestup da bi ga kažnjavali i izolovali", kazala je ona.

Bokan je poručila da neće ni njegova porodica otići ispred kapija ZIKS-a dok im neko ne objasni zašto su ga izolovali i smjestili sa Markovićem.

Iz Uprave ZIKS-a juče su rekli da je u Istražnom zatvoru sve u redu i da se "sprovode redovne aktivnosti".

Bonus video: