Rodić na suđenju menadžmentu CKB: Dokumentacija nezakonito pribavljena

Milka Ljumović, Bosa Tatar, Dubravka Pavićević, Jelica Petričević, Veliša Radunović i Gorica Vujisić, optuženi su da su oštetili CKB za više od šest miliona eura, jer su bez garancija odobrili šest kredita
244 pregleda 4 komentar(a)
Milka Ljumović, Bose Tatar, Foto: Savo Prelević
Milka Ljumović, Bose Tatar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.07.2015. 09:39h

Rukovodilac Odjeljenja opšte bezbjednosti Direkcije za bezbjednost u CKB-u Dejan B. Vučević kazao je juče da je ta direkcija “permanentno vodila istrage za sve sumnjive kredite koji su kasnili sa otplatom”.

On je u Višem sudu, pred sutkinjom Anom Vuković tvrdio da u izvještajima, koji su sačinjeni povodom šest odobrenih kredita, za koje specijalni tužilac podigao optužnicu, “naveden zaključak da kreditni referenti i njihovi šefovi, nisu odgovorni zbog nevraćanja tih kredita.

Advokat odbrane, Goran Rodić rekao je da su izvještaji Direkcije za bezbjednost pravno nevaljani dokazi i da je “na nezakonit način pribavljena dokumentacija” za tih šest kredita.

Milka Ljumović, Bosa Tatar, Dubravka Pavićević, Jelica Petričević, Veliša Radunović i Gorica Vujisić, optuženi su da su oštetili CKB za više od šest miliona eura, jer su bez garancija odobrili šest kredita.

Ljumovićeva i Tatareva i njihovi branioci više puta su ponovili da krivično djelo u tom slučaju ne postoji i da je optužnica politički motivisana.

Suđenje se nastavlja 8. septembra.

Bonus video: