Satima pretresali kuću džudiste Marka Radulovića

Radulovićev pravni zastupnik, advokat Božo Milonjić kazao je “Vijestima” da je policija kuću njegovog klijenta pretresla po naredbi predsjednika podgoričkog Osnovnog suda
669 pregleda 103 komentar(a)
Ažurirano: 25.07.2015. 06:39h

Više desetina policajaca juče je, u cik zore, opsadiralo kuću džudiste Marka Radulovića u Vranićima u Podgorici.

Prema pouzdanim informacijama “Vijesti” iz Uprave policije, inspektori su kod Radulovića tražili papire koji bi eventualno potkrijepili njihove sumnje da džudista daje novac na kamatu.

Oni, međutim, pretresom nijesu našli ništa.

Radulovićev pravni zastupnik, advokat Božo Milonjić kazao je “Vijestima” da je policija kuću njegovog klijenta pretresla po naredbi predsjednika podgoričkog Osnovnog suda.

“Navodno u toku je akcija vezana za zelenašenje. Policjaci su došli oko 5 sati, ali su ih ukućani tek oko 10.30 čuli i otvorili im kapiju. Vrlo korektno su sve pretresli, nisu našli ništa i pošli su”, kazao je Milonjić.

Dodao je da su inspektori htjeli da oduzmu Radulovićev automobil.

“Usprotivio sam se, jer u naredbi nije bilo napisano da se može oduzeti vozilo”, kazao je Milonjić.

Prema informacijama “Vijesti”, policija je kod Radulovića došla nakon prijave za zelenašenje, koju je protiv njega podnio sugrađanin. Milonjić je rekao da je Radulović na pripremama van Podgorice, i da ga niko nije saslušavao zbog sumnje da se bavi zelenašenjem.

“Vijestima” je iz vrha UP potvrđeno da su inspektori juče “upali” kod tri Podgoričanina, osumnjičena za zelenašenje.

Ministar policije Raško Konjević rekao je prije dva dana u skupštini da policija radi “na 12 predmeta, u kojima prikuplja dokaze protiv 39 osumnjičenih za zelenašenje”.

Rađenovićev stan investitor založio kod kamataša

Mještanin Svetog Stefana Ivan Rađenović juče je uz pomoć policije uspio da uđe u svoj stan, koji je investitor založio na kamatu i izgubio.

Slučajem se počelo baviti tužilaštvo, a njegovi akteri juče su dali izjave u policiji.

Rađenović tvrdi da je prije 20 godina kupio stan od 26 kvadrata od investitora Jovana Manojlovića, ali da ga nije preveo. On je policiji ispričao da ga je Manojlović 2014. obavijestio da je založio njegov stan kod kamataša.

Otac lidera budvanskih Liberala Blaža Rađenovića policiji je ispričao da je u oktobru prošle godine u katastru vidio da se na stan uknjižio izvjesni V. R. i da je tada podnio tužbu protiv njih dvojice.

Policija je juče na zahtjev Rađenovića ušla u stan na kojem su bile zamijenjene brave, a nakon uzimanja izjava slučaj su predali tužilaštvu.

Galerija

Bonus video: