Zbog šverca heroina 24 godine zatvora

Prema navodima optužnice Veljka Rutovića, specijalnog tužioca, okrivljeni Laković i Kuč su u maju 2012. godine, u Crnu Goru unijeli neutvrđenu količinu heroina, dok su Dacić i Dedeić prenosili drogu
168 pregleda 0 komentar(a)
akcija Zvijezda, Foto: Zoran Đurić
akcija Zvijezda, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.07.2015. 05:55h

Šestorica uhapšenih u policijskoj akciji “Zvijezda” juče su osuđeni na ukupno 24 godine i dva mjeseca zatvora, zbog prodaje heroina.

U sudnici podgoričkog Višeg suda njima je prvostepenu presudu juče izrekla predsjednica specijalizovanog vijeća sutkinja Vesna Pean.

Nakon izricanja presude, sud je okrivljenima ukinuo pritvor.

Sutkinja Pean na po četiri godine i deset mjeseci zatvora osudila je Igora J. Lakovića (41), Mersada Ć. Dautovića (47) i Munira Z. Kuča.

Tri godine i osam mjeseci robije dobio je Dragomir O. Bubanja (41), a dva mjeseca manje osuđen je Mehmed M. Dacić (49). Fabijan O. Dedeić (36), osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora.

Prema navodima optužnice Veljka Rutovića, specijalnog tužioca, okrivljeni Laković i Kuč su u maju 2012. godine, u Crnu Goru unijeli neutvrđenu količinu heroina, dok su Dacić i Dedeić prenosili drogu.

Optužnica tereti Lakovića da je telefonom ugovorio kupoprodaju heroina sa izvjesnim Leonard Nimonaj sa Kosova, koju je Kuč sa Dedićem 17. i 19. maja 2012. unio u Crnu Goru. Krajem maja i početkom juna Laković i Kuč su unijeli u Crnu Gori oko pola kilograma heroina radi dalje prodaje, a Laković je takođe naručio pola kilograma droge od Nimonaja, koju je Kuč sa Kosova unio u Crnu Goru.

Prema navodima optužnice, Kuč, Dacić i Dautović su i 8. juna 2012. u Rožajama, na zahtjev Nimonaja, sa Kosova, unijeli u Crnu Goru oko kilogram heroina, dok su Bubanja i Dautović prenosili heroin.

Lakovića optužnica tereti da je posredovao u kupovini heroina između Bubanje sa jedne strane, te Dacića, Kuča i Dautovića sa druge strane, tako što ih je doveo u vezu.

Policija je u akciji “Zvijezda” pronašla i oduzela 498,40 grama heroina i 288,44 grama smješe.

Nakon hapšenja iz Uprave policije saopšteno je da su presjekli četiri lanca krijumčarenja opojnih droga, koja su vodili od Kosova ka Crnoj Gori.

Bonus video: